Sport

2008.10.13. 02:29

Vereség itt, ott

<b>Székesfehérvár</b> - Az Alba Volán jégkorongozói az EBEL-ben Villachban, a farmcsapatuk hazai pályán játszott. Mindkét együttes vereséget szenvedett, mindkettő 5-1-re maradt alul.

Silye Sándor

Az Alba Volán jégkorongozói a pénteki csoda, az Innsbruck elleni 5-0-ás siker után tegnap Villachban léptek jégre az EC Pasut VSV ellen.

EC Pasut VSV-Alba Volán 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

A fehérváriak Szuper - Byström, Horváth, Palkovics, Ocskay, Fekete, Bonni, Forsyth, Sofron I., Martz, Kovács Cs., Ondrejcik, Jobb, Hegyi, Nagy G., Vaszjunyin, Fodor, Alanen, Yli-Junnila, Benk összeállítású csapata a 13. percben kapta az első gólt, ekkor Kaspitz köszönt be, megköszönve Kristler és Kromp gólpasszát, 1-0. A negyed utolsó percéig gyűrték egymást a pályán lévők, ekkor Székesfehérvár sportkövetei örvendezhettek, hiszen Kovács egyenlítette ki az állást Martz átadásból, 1-1. A második 20 percből nem egészen 5 egység telt el, amikor az olasz határszéli város alakulata újra vezetést szerzett, Petrik volt eredményes, 2-1. Ennek a játékrésznek a vége most az osztrákoké volt, Kaspitz duplázott, ezúttal Elick szolgálta ki, 3-1. A záró 20 perc első felében nem történt sok feljegyzésre érdemes esemény, három kiállítást leszámítva, kétszer hazai, egyszer vendég jégkorongozó ülhetett le a büntetőpadra. Az 56. percig gól nélkül mentek, támadtak, védekeztek a csapatok, ekkor Lanzinger talált be, 4-1. Aztán 59. perc végén még Cavanaugh is eredményes volt, így 5-1. Ez lett a vége, de egészen biztos, hogy Ocsakayék javítanak a héten.

Délután az Alba Volán SC farmcsapata a DAB.Docler legénységét fogadta. A találkozónak a sokkal tapasztaltabb, rutinosabb játékosokat a soraiban tudó dunaújvárosiak voltak az esélyesei. Az esélyeket valóra váltották, de sokáig partnerek voltak a fehérvári fiatalok, bár szinte végig a vendégek irányították a találkozót. Az első harmadban fölényben voltak az újvárosiak, az első hazai kapuralövést a 17. percben jegyezhettük fel. A játékrész egyetlen gólja a 8. percben született, Erdélyi átadását Gallanisz értékesítette, 0-1. A második harmad elején az előzőből áthozott emberelőnyt 35 másodperc elteltével értékesítették a hazaiak, Maklári a felső sarokba bombázott, 1-1. Gyorsan jött a válasz, nem is egy, hanem mindjárt kettő. A 24. percben Hegyi közelről lőtt gólt, majd mindjárt utána, a 25. percben Virág is betalált, 1-3. A hátralevő időben a Dunaújváros kezdeményezett többet, a házigazdák egy-egy villanással engedték sejteni a majdani szebb jövőt. A záró 20 percben érvényesítette rutinját az Acélbikák társulata. A volánosok megúszták újabb sokadik emberhátrányukat, ezt követően ők kerültek kettős fórba, de nem tudtak élni ezzel. Az 52. percben Galanisz duplázott (1-4), az 55.-ben pedig Tőkési szúrt bele a kapu felé lőtt korongba, s ezzel beállította a végeredményt, 1-5. A fehérvári ifjakat nem érheti szemrehányás, igyekeztek, akartak, igaz, ezúttal mintha hiányzott volna a tűz a játékukból.

Kóger István: Ma ennyivel jobb volt a Dunaújváros, a harmadik sorunk elkerülhető gólokat kapott.

Jonathan Patrick MacCallun: Kissé lassabban játszottunk a szokottnál. Szerencsére a végén magabiztossá tettük győzelmünket.

Alba Volán-DAB-Docler 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Székesfehérvár, 100 néző, vezette: Árkovics, Bellus, Deák.

Alba Volán: BÁLIZS - Meretei, Balogh, Ozsváth, Hajós (1), Reiter (1), Fekti, Galsi, Kovács, Rajz, Farkas, Tóth, Bíró, Barabás, Maklári 1, Vörös, Borostyán, Szűcs, Feil, Németh. Vezetőedző: Kóger István.

DAB.Docler: Hippik - Pozsgai, Misal (1), Kiss D., Erdélyi (1), Holló, Papp, Jonkl, Mestyán, Hegyi 1, Virág 1, Szilassy, Schneider, Peterdi (1), GALANISZ 2, Azari, TŐKÉSI 1, Papp Cs. (1), Kiss Á. (1). Vezetőedző: Jonathan Patrick MacCallum.

Kiállítások: 16, illetve 12 perc. Ezen a vasárnapon túl messze volt az olasz határszél

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!