Sport

2008.10.22. 02:29

Sikerült felrázni az FKC lányait?

<b>Székesfehérvár</b> - A nyolcadik forduló mérkőzéseivel folytatódik ma este az NB I-es női kézilabda-bajnokság. A Fehérép Alcoa FKC és a Dunaferr NK is egyaránt hazai pályán játszik.

Matók János

Elméletileg, de gyakorlatilag is verhető ellenfeleket fogadnak ma, 18 órától Fejér megye csapatai: a Fehérép Alcoa FKC az újonc Pécset, míg a Dunaferr NK a Vác csapatát látja vendégül hazai pályán.

Az esélyek a rendezők mellett szólnak, hiszen a 4. helyezett újvárosiak a tabellán kilencediket, míg a 8. helyezett fehérváriak a 11. helyen álló ellenfelet fogadják.

- Az esélyek mellettünk szólnak, azzal élni is szeretnénk, de a Vác a Fehérép legyőzésével azért felhívta magára a figyelmet. Hazai pályán természetesen csak a győzelem lesz az elfogadható eredmény - mondta Imre Vilmos, a Dunaferr NK trénere.

- Az elmúlt időszakban a váci vereséget próbáltuk helyretenni - kezdte mondandóját Sótonyi László, a fehérváriak szakvezetője. - Bízom abban, hogy ezt sikerrel tettük, s nem lesz több ilyen kisiklásunk. Egyértelműen nyernünk kell az újonc ellen, de az sem mindegy, hogy milyen módon, hiszen szombaton a Fradi otthonában lépünk majd pályára. Amennyiben a lányok ma olyan hozzállással játszanak, úgy itthon biztosan megszerezzük a győzelmet.

A kérdésre, miszerint sikerült-e felrázni a csapatot a váci sokkból, Sótonyi a következőket válaszolta: A mérkőzésen majd kiderül, de azt gondolom, hogy mindenki érzi a felelősségét, s azt, hogy még nem késő felébredni ebből az állapotból. Mi bárkit megverhetünk, de bármelyik csapattól képesek vagyunk kikapni. Minden játékosunk tudomásul vette, hogy Vácott nem profi játékot nyújtott a csapat, s remélhetően a keserű leckét megtanulták a lányok. Át kell törni egy gátat, hogy meginduljunk a normális eredmények felé, mert az eljátszott lehetőségek után már csak a győzelem számít...

A mai mérkőzések után, hétvégén újabb bajnoki fordulóban lesznek érdekeltek a női csapatok. A Fehérép Alcoa FKC szombaton, 16 órakor a Ferencváros, míg a Dunaferr NK vasárnap, 18 órakor a Pécs vendégeként lép pályára. A fehérváriaknak közben kialakult a görög Patrasz elleni végleges EHF-kupa programjuk. Az első mérkőzésre idegenben, november 2-án, vasárnap 18 órakor kerül majd sor, míg a fehérvári visszavágót november 8-án, szombaton 18 órától rendezik a Köfém Sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!