Sport

2008.10.08. 02:29

Magyaros virtus

<b>Székesfehérvár</b> - A labdarúgó Magyar Kupában immár a legjobb nyolc közé jutás a tét, s ebben az FC Fehérvár - az országban egyedülálló módon - két csapattal is képviselteti magát.

Matók János

A párharcok első felvonására ma kerül sor, így a piros-kék fiatalok Felcsúton, 15 órakor - a mérkőzésre a belépés ingyenes - lépnek pályára a Siófok ellen, míg a nagyok a Sóstói Stadionban a televíziós közvetítés miatt 20.45-től (a bérletek érvényesek) kezdenek a Loki ellen.

- Miután fiatal csapatunk a rutinos Siófok ellen játszik, ezért gondoltunk arra, hogy szükségünk van egy-két olyan játékosra, aki a posztján segíteni tud. Így került képbe Lattenstein Norbert és Nagy Tamás, akik vállalták a játékot. Meglepetésre készülünk, s ennek érdekében megpróbálom elhitetni a fiúk-kal, hogy van esélyünk. A realitás persze a Siófok tovább-jutását erősítheti, de azért vagyunk sportemberek, hogy mindent megpróbáljunk, s ebben még a győzelmünk lehetősége is adott. Ugyanis ha mindig csak az esélyes nyerne, akkor nem lenne értelme lejátszani a mérkőzéseket. Ismerem a Siófok játékát, természetesen vannak különbségek a két csapat között, de nekünk a saját játékunkat kell produkálnunk - mondta Csucsánszky Zoltán, az FCF II csapatának vezetőedzője.

A piros-kékek a Halasi - Vaszicsku, Bencze, Nagy T., Farkas - Kovács, Csurka - Hegybányai, Lattenstein, Gyurcsó - Lelkes összeállításban lépnek pályára.

- A továbbjutásra mindkét csapatnak egyforma az esélye, az csak a visszavágón dől el. Én nem hiszek abban, hogy a Debrecen a mumusunk lenne, inkább azt mondom: nem erősebb nálunk. Úgy kell oda állni ellenük, hogy legyőzzük őket, de lehetőség szerint bekapott gól nélkül, s ez nagyon fontos tényező a céljaink érdekében, ugyanis szeretnénk bekerülni a következő körbe. A játék szempontjából a késői kezdésnek nincs jelentősége, ám a nézők szempontjából bosszantó dolog - vélekedett Varga István, az FCF mestere. A piros-kékek ma este Sebők - Lázár, Koller, ifj. Horváth, Andics - Simek, Farkas, Sifter, Polonkai - Sitku, Vujovics tervezett összeállításban lépnek pályára. Azért sportemberek, hogy mindent megpróbáljanak, s ebben a győzelem is adott

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!