Sport

2008.10.31. 03:29

Jöhet a bajnoki

<b>Székesfehérvár</b> - Továbbra is veretlen az Albacomp kosárlabdacsapata, akár a bajnokságot, akár a nemzetközi kupát tekintjük. A csapat folytatni akarja eme sorozatát, legközelebb szombaton, a Nyíregyháza csapata ellen.

Silye Sándor

Az albások szerdán a Közép Európa Kosárlabda Liga keretén belül az osztrák BK Klosterneuburg együttese ellen játszottak, és ellentétes félidők után magabiztosan nyertek. Jó volt hallani, hogy a szurkolók többsége nem amiatt morgott, hogy a találkozó második felét elveszítette csapatuk, hanem inkább annak örültek, hogy mindenki elegendő időt játszhatott, és a fiatalok jól teljesítettek. Főleg Keller Ákos, aki köszönte a neki juttatott 17 percet, pontjai mellett lekapott 6 lepattanót, és sapkát is osztott a sógoroknak . A második félidőben sem játszott rosszul az Alba, csak amíg az ellenfél dobáspontossága 28 százalékról 40-re javult, addig a fehérváriaké 56-ról 43-ra romlott. De ez a játék éppen ettől emberi, és nem gépies, hogy benne van a hiba lehetősége. Kiemelkedett Doyne pontmennyisége, 23 találatával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. A pattanók királya most (is) Morrison volt, 15 labda tapadt a kezéhez. Bell a kevés játékidejében igyekezett hasznossá tenni magát, ez sikerült, 18 perc alatt 19 IBM-pontot gyűjtött. Az Albacomp a honi bajnokságban és a nemzetközi kupában két forduló után két győzelmen van túl, mindkét versenyben egy idegenbeli és egy hazai csatán.

Szombaton 18 órakor bajnoki következik, és a Nyíregyháza együttese ellen kell nyernie a csapatnak. A szabolcsiak csapata is átalakult a nyáron, az irányító Szavics és a magyar válogatott örökös centere, Sitku maradt az előző évi együttesből. A nyírségiek a nyitányon Pakson 82-67-re maradtak alul, majd a második fordulóban otthonukban a Dombóvártól 81-85-re kaptak ki. Új játékos náluk az egyes, kettes poszton bevethető amerikai Booker, a magasbedobó Trivunovics és a center Jeleszijevics. Utóbbi két kosaras már a 30 évesek táborát gyarapítja, de jó játékos mindkettő. Úgy hírlik, Trivunovics megsérült legutóbb, de persze láttunk már csodás feltámadásokat a meccs előtt... Lekli, Siska, Nagy K., Wehner, Bús és Mohácsi jelenti náluk az ifjúságot, és a magyar tábort.

Mindenképpen a fehérváriak az esélyesei a mérkőzésnek, akár az eredményeket, akár a hazai pályát, akár a játékosállományokat tekintjük. Az albások nem csupán motiváltak, de mint Kecskeméten bebizonyították, kosárlabdázni, és küzdeni egyarént nagyon tudnak. És ha a közönség ezúttal is melléjük áll, aligha maradhat el a siker.

- Az egyik vezérüket, Trivunovicsot veszítették, alighanem az eddigi csere, Booker áll a helyére. Az biztos, más stílusú kosárlabdát képviselő ellenféllel játszunk. Az osztrákok ellen 20 percig látott erőszakos védekezést kell megduplázni időben, és akkor nyerhetünk - mondta Peresztegi Nagy Ákos szakvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!