Sport

2008.10.14. 02:29

Jó a bécsi szelet?

<b>Székesfehérvár</b> - Szinte már le sem kell írnunk, hogy újabb nehéz összecsapás vár az EBEL-ben az Alba Volán SC-re. <em>Ted Sator</em> alakulata ma, 19.15-kor kezd a Vienna Capitals ellen.

Bobory Balázs

Éppen ezért nem túl jó előjel lehet Yli-Junnila és Alanen számára, hogy tegnap Magyarországra érkezett a kanadai jobbszélső, Derek Couture, akit körülbelül három hétig tesztel majd az Alba Volán, és utána dönt a sorsáról. Couture 24 éves, 186 centiméter magas, 93 kilogramm. Három szezont húzott le az észak-amerikai másodosztálynak számító AHL-ben (két évig az Omaha Ak-Sar Ben Knihts, legutóbb pedig a Quad City Flames játékosa volt) mielőtt Európába, pontosabban Magyarországra érkezett. A támadóról néhány internetes videomegosztón remek felvételek találhatóak, az világosnak tűnik, hogy Couture kiválóan bunyózik a jégen... Remélhetőleg a Volánban gólerősségét fogja bizonyítani.

Erre ma este még nem lesz lehetősége, hiszen alig huszonnégy óra alatt lehetetlenség elintézni a pályára lépéshez szükséges papírokat. Így aztán még az eddig megszokott kerettel számolhat Ted Sator vezetőedző a nagyszerű formába lendült Vienna Capitals ellen. A szakmai stábnak azért van gondja bőven, hiszen nem csak Tokaji Viktor sérült a védők közül, hanem Ryan Bonni is a hátát fájlalja, a kanadai bekket vasárnap találta el egy korong a villachi, 5-1-es vereség alkalmával. Pályára lépése szerencsére nem kizárt.

A bécsiek nem kezdték túl fényesen a bajnokságot, ám az utóbbi fordulókban játékba lendültek, vasárnap például 9-2-re mészárolták le az Innsbruckot. Érdekes, hogy a Capitals a második játékrészt 7-1(!) arányban nyerte meg... Bombaerős légiósai vannak a Viennának: a kanadai Patrick Lebeau kilenc mérkőzésen 13 pontot (7 gól, 6 gólpassz) szorgoskodott össze, de a finn Juha Riihijarvira sem lehet panasz, aki 12 egységnél (4, 8) jár. Az ugyancsak kanadai Trevor Gallant 11 pontos (1, 10), az amerikai Dan Bjornlie pedig 10 (2, 8).

A fehérváriak legeredményesebb külföldije Nathan Martz, aki az eddigi 10 fordulóban 9 pontot termelt (1, 8). Szerencsére azonban a magyar játékosok a korábbi évekhez hasonlóan húzzák a szekeret, Palkovics Krisztián a kanadai táblázat ötödik helyén áll 14 egységgel, hat gól és nyolc gólpassz fűzödik a nevéhez. Ocskay Gábornak is pontosan megvan a meccs/pont átlaga, hiszen eddig hatszor talált az ellenfelek hálójába, és négy assziszt is fűződik a neve mellé. Így aztán, van miben, illetve kiben reménykedni ma este is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!