Sport

2008.10.22. 02:29

Elkészültek, rajt!

<b>Székesfehérvár</b> - Ma, 19 órakor első ízben lép hazai parkettre az Albacomp férfikosárlabdacsapata tétmérkőzésen. Az ellenfél a Kaposvár együttese lesz. Az albások a csata esélyesei.

Silye Sándor

Alighanem régi vágya teljesül a szurkolóknak azzal, hogy megkezdődik a bajnoki pontvadászat. Az ezerfejű cézár hosszúnak, nagyon hosszúnak találta a szünetet, így mindenki igen várta már, hogy láthassa az első bajnoki találkozón szerzett kosarat, és megtapsolhassa a csapat első tétmeccsen szerzett győzelmét. A szurkolók idén is nagyon sokat segíthetnek, bizonyára megteszik ezt. Csak el ne ragadja őket a hév, ezért kérjük, ne dobáljanak be a pályára semmit, mert az sokba kerülne a csapatnak. És ebben a nem könnyű anyagi helyzetben ez bizony sokat ártana.

- Szeretnénk folytatni azt a gyors, látványos, eredményes játékot, amit a felkészülési meccseken már többször bemutattunk. Természetesen sikerrel akarjuk venni az első bajnoki akadályt - jelentette ki Peresztegi Nagy Ákos, a csapat vezetőedzője.

Simon és a többiek nagyon készülnek a hazai pályán megrendezendő bajnoki meccsre. Simi pénteken játszott először a társakkal hosszú kihagyás után.

- Elsősorban az izgatott, hogy a csapat körül minden rendben legyen. Volt bennem persze egy kis félsz, amikor labdához értem, de szerencsére nem fájt az ujjam. Másabb volt látni a társakat bentről, mint korábban a vonal mellől. Túl vagyok az első találkozáson a labdával, ma győzni akarunk - mondta a csapatkapitány válogatott irányító.

- Az idei sokkal jobb csapat lesz, mint a tavalyi. Mentálisan és fizikailag is valósággal megfiatalodtam, sokkal nagyobb kedvvel dolgoztam a sikerért, mint korábban - vélte a tavaly és idén is csapattag Velibor Radovics. A mai ellenfélnek a hírek szerint akadnak gondjai, hiszen az elmúlt esztendőben voltak fizetési problémái, és egyelőre még nem rendezték a játékosok felé az elmaradásaikat, ezért amíg ez nem történik meg, kizárták őket az átigazolásból. Ha ez rendben lesz, akkor Marciulionis, az amerikai Welton mellett pályára léphet a szintén új szerzemény Hoffmann, valamint Kiss, Vojvoda, Csirke, Hendlein és Orosz. Pedig a hírek szerint jó légiósaik lesznek, igaz, a remek képességű Minnifieldet már hazaküldték - pénz híján. Marciulionis újra a megyeszékhelyre látogat, ezúttal korábbi és jelenlegi csapatával a volt fehérvári együttese otthonába.

Mindegy kik alkotják a csapatukat, győzni kell és kész! Győzni kell, mert az idényt nyitó találkozó sikere meghatározhatja a folytatás jó hangulatát. Az albásoknak sokkal jobbnak tűnik a csapata, de a meccset az teheti nehézzé, hogy a vendégek az esélytelenek nyugalmával játszhatnak. Simonék tehát remek játékukkal mindjárt az elején mutassák meg nekik, hogy ki nyerhet ma. Negyedév szünet után lesz ismét bajnoki meccs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!