Sport

2008.08.28. 02:29

Krisztina és Bernadett keserédes gondolatai

<strong>Dunaújváros</strong> - Nem volt egyszerű feladat tegnap délután, hogy a két válogatott dunaferres kézilabdázót, Pigniczki Krisztinát és Ferling Bernadettet hazaérkezésük után elérjük.

MTI

Krisztina férjével és kislányával épp győri otthonuk felé autózott, de készséggel nyilatkozott a magyar kézilabda-válogatott és a saját olimpiai szerepléséről. Természetesen az első mondatban kötelezően hangzott el a gratuláció és a köszönet. Merthogy a kézilabdázó hölgyek negyedik helyezése - bár elúszott a bronzérem - bravúrnak számít.

- Mi is fájlaltuk a helyszínen, hogy kicsúszott a kezünkből az érem, de bátran mondhatom, nincs szégyellnivalónk. Nagyon erős volt a verseny, és ez a negyedik hely azt bizonyítja, hogy a világ élvonalában maradtunk. Büszkék lehetünk az eredményre. Ha egy kicsit jobban figyelünk, akkor sikerült volna a bronzérem.

- Ha azzal folytatná a nyilatkozatot, hogy nem kapott elegendő lehetőséget, akkor egyetértenénk...

- Kétségtelen, van bennem hiányérzet. Úgy gondolom, amikor lehetőséget kaptam, nem okoztam csalódást. Négy mérkőzésen szerepeltem, de a bronzcsatában volt jelentősebb szerepem. A koreaiakat huszonhét-huszonhétig meg is tudtuk fogni az újszerű védekezésünkkel, amelyben nekem is fontos feladatom volt. Utána kezdtünk fáradni. Döntő volt a kettős emberhátrányunk a vége felé. Ezt a pályán se nagyon értettem. Tudom, hogy ezen a találkozón azért játszhattam, mert Vérten megsérült. Az előtte sorra kerülő találkozón, az oroszok elleni játékunkat sajnálom. Jól védekeztünk, Pálinger remekül védett, de a támadójátékunk gyengébb volt. Sok ziccert hagytunk ki. Pedig az orosz válogatott nem játszott világbajnokhoz méltóan. Utólag a sors ajándékának tartom, hogy ott lehettem az olimpián. Igaz, megdolgoztam érte. Óriási élmény volt, hogy kisgyerekes családanyaként, a pekingi csapat tagjaként pályára léphettem.

- Krisztina, hogyan folytatódik a pályafutása?

- Ha hiszi, ha nem, fogalmam sincs.

Ferling Bernadett egy kiadós alvás után a tőle megszokott kedves, vidám hangulatban emlékezett vissza az olimpiára, és adott interjút lapunknak. Edzője, Rapatyi Tamás fogalmazta meg a legjobban Detti teljesítményét. Azt mondta: ő epizódistából főszereplő lett a sorozat végére. Ehhez csak annyit lehet hozzátenni: az ő játékán, magatartásán érződött leginkább a sztárallűrök nélküli felelősségtudat, sugárzott róla, hogy érmet szeretne hazavinni.

- Azzal nem foglalkoztam eddig sem, hogy milyen szerepet kapok a csapatban. Pedig nem először történt meg velem, hogy a sorozat elején kisegítő feladatot osztottak rám. A két nagy vereség után - az oroszok és a koreaiak ellen - furcsa módon összekovácsolódott a csapat. A románok elleni találkozón nagyszerűen játszottunk. Magam is élveztem a játékot, szinte minden sikerült. Sajnálom, hogy az oroszokat utána nem tudtuk elkapni, de az erőkézilabdájuk elfárasztott bennünket. A bronzmeccs? Valóban nagyon küzdöttem, hiszen a minden bizonnyal utolsó olimpiámon szerettem volna érmet a nyakamba.

- Sokak szerint sportemberi értékét bizonyították korrekt, okos nyilatkozatai. Ezekből sugárzott a felelősségérzet, szeretet és a segítő szándék...

- Mi, idősebbek segítettük a fiatal játékosokat. Érezzék a felelősséget, tudják elviselni az olimpiai légkört, a helyén kezelni, hogy játékba lendüljenek. Utólag is azt mondom: nem is okoztak csalódást.

- És a negyedik hely nem okozott...?

- Hát bizony vegyesek az érzéseim. A világ legjobb négy csapata között vagyunk. Úgy, hogy több fiatallal, újonccal álltunk fel. Erre büszkék lehetünk. Másrészt szomorkodom, mert nem vihettem haza érmet. Ha az oroszok nem vernek meg bennünket két góllal... és mi győzünk! De hát így történt. Azért ahogy múlik az idő, egyre jobban fogjuk értékelni majd ezt a negyedik helyet.

- Most pihenő következik, de a kérdésem inkább a távolabbi jövőre vonatkozik. Babázás...?

- Már régóta nem titok, hogy szeretnénk gyereket. De hogy annak mikor jön el az ideje, azt még nem tudom. Ami biztos: keddig pihenhetek, és akkor jelentkezem az edzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!