Sport

2008.08.06. 02:29

Igazi fanatikus

<strong>Székesfehérvár</strong> - Kizárt dolognak tartom, hogy a fehérvári szurkolók ne ismernék Link Ferencet. Hiszen az FC Fehérvár, a Fehérép Alcoa FKC, az Albacomp és az Alba Volán mérkőzésein rendre megjelenik, és szurkol a csapatoknak.

Miskei Anita

- Magam is tapasztaltam, de másoktól is tudom: a Link Ferenc nélkül nincs Fehérváron mérkőzés. Sportőrület?

- Akár annak is nevezhetjük, de tény, hogy állandó résztvevője, szurkolója vagyok a különböző mérkőzé-seknek. Nagyon szeretem a sportot, ami talán azért alakult ki bennem, mert az életben is szeretek küzdeni, nagyon izgat a versenyszellem. Hosszú évekre visszamenőleg négy bérlettel rendelkezem, s nosztalgiából meg is tartom ezeket. Anyagilag ugyan sokat jelent, de megéri, hiszen négy sportág csapatait láthatom élőben, még akkor is, ha időnként feszített a program. Így aztán volt olyan, hogy egy félidőt láttam a női kézilabdából, majd két negyedet a kosárlabdából, de megérte.

- Sportolt valaha aktívan?

- Régebben, miután Bognár Feri bácsi kiválasztott, a Vidiben fociztam egy nagyon rövid ideig, de három edzés után, egy komoly gerincbántalom miatt már be is fejeztem.

- Tehát ez a háttere a labdarúgás iránti szeretetének. És a többi klub, sportág? Tart közöttük sorrendet?

- Már a régi, a VT Vasas Berényi úti pályáján is szurkoltam a csapatnak. Mindenre tisztán emlékszem, így a régi legendákra, mint például a Kű Lajosék korosztályára. A focinál az is jó, hogy összejövünk a régi barátokkal. Előfordult, hogy évek után találkoztunk csak, aztán másnap már meglátogatott. Sorrend? Az utóbbi években a foci egy kissé hátrább szorult, de most újból visszanyerte az első helyet. Ha valóban rend lesz, akkor sok örömünk lesz a csapatban. A kézilabda, a kosárlabda és a jégkorong most egyaránt a második helyen áll, de néha a vízilabdázókat is megnézem, és atlétikai versenyen is voltam már. Tudja, a sport, egy-egy mérkőzés, szerintem kiváló társadalmi esemény is.

- Ön milyen szurkoló?

- Helyzetfüggő vagyok, mert ha nem látom értelmét, akkor nem szurkolok, nem tudok kibújni magamból. Az igazi szurkoláshoz a jó mérkőzés szükséges, ám ha tízből tízszer rossz helyre passzolnak, akkor nem lehet izgulni.

- Vannak, voltak kimondottan kedvenc sportolói?

- Nagy Dani, Horváth Gabi és Dvéri Zsolt, aztán Palkovics Krisztián, Ocskay Gabi, Hegyi Zoli, Énekes Lajos, a Krisztina Triscsuk, Tápai Szabina és Balogh Bea, Wittmann Krisztián, Shannon és Banks, de Karsai Lacitól a Rasid Abeljanovig nagyon hosszú lenne a névsor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!