Sport

2008.05.07. 02:29

Magabiztosság

Székesfehérvár - Tegnap este a kosárlabda-bajnokság legjobb 4 csapata közé jutásért vívott pároscsata harmadik találkozóját rendezték. Nyert az Albacomp, így folytatódik a sorozat.

Silye Sándor

- A paksi meccs előtt még láttam, hogy baj van, de a hétfői edzésen már tapasztaltam olyan jeleket, amelyek biztatást adnak arra, hogy rend lesz a fejekben, a lelkeben - mondta Peresztegi Nagy Ákos, az Albacomp vezetőedzője.

Sabáli Balázstól a reményei felől érdeklődtem.

- Még nem vagyunk túl a sorozaton, és addig, amíg nem szerezzük meg a harmadik győzelmünket, nem lehetünk nyugodtak - vélte a vendégek szakvezetője.

Meglepően nehezen gyülekeztek a szurkolók, a kezdés előtt röviddel még voltak foghíjak a lelátókon, igaz, a B-középen ott voltak erősítésként az RDB tagjai. Szokatlan, ám örömteli hazai kezdés, Bencze triplát dobott. Állandósult a hazaiak ötpontnyi előnye, miközben mindkét legénység harcolt keményen, ebből adódan néha hibázott is. A 6. perc végén több, mint 10 lett a hazaiak előnye, ami rövidesen tizenötre nőtt. Az utolsó másopercek kihagyásai miatt a 17 pontos vezetésből elfogyott öt egység. Kár, de sebaj, gyerünk előre! Öt albacompos ponttal kezdődött a folytatás, jól védekezett az Albacomp, jól működtek a váltások, és máris 20 ide. Csak nehogy baj legyen, mert a sporik megint fújtak egy olyan támadót Simon ellen, ami minden volt, csupán nem támadó. Aztán a következő támadásnál visszaadták ugyanezt... Radovics ragyogott, szórta a pontokat, a 17. percben már huszonegynél járt, de az egész csapat tűzzel ment előre. Utána megtorpant az Albacomp, feljött a Paks, de a játékrészből hátralévő két perc alatt ismét beleerősítettek a hazaiak, így húsz pont adott nyugalmat a nagyszünetre. Jól támadott az Albacomp (53 pont) és jól is védekezett (33 kapott pont), hasonló folytatás kellene, és akkor élhet a remény. A meccs első felében a házigazdák 60 százalékos pontossággal dobtak, ugyanez a triplák esetében 62 százalék volt. Probléma: Bencze és Boozer is hamar a negyedik faultjánál járt. Húsz alá került az Atom, elképesztő hazai hibáknak köszönhetően 12-0-át menetelt a Paks, hiba volt visszahozni őket a meccsbe, mert már csak11 volt a vezetés nagysága. Az utolsó szünetre 15 lett belőle, de nehéznek ígérkezett a folytatás, szükség volt extrákra valakik részéről. Maradt a tizenhármas, ez nem volt balszerencsés, de kellett Hanga triplája, és labda szerzése, majd Dávid találata! Csökkent az öröm, megint tizenegy ennek nagysága, de a végjátékban magabiztos kosárlabdával fölényesen nyert az Albacomp, jöhet a csütörtöki csata az egyenlítésért!

Végre remekelt

a fehérvári csapat

a rájátszásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!