Sport

2008.02.29. 03:29

Nem lassítanának

Felcsút - Nem a Haladás vagy a Pápa vezeti a labdarúgó NB II Nyugati-csoportjának a tabelláját a tavaszi szezon előtt, hanem az FC Felcsút. A Fejér megyeiek az aranyért harcolnak.

Bobory Balázs

Nézzük, mi változott a listavezetőnél télen. Új tulajdonosa lett az egyesületnek, Molnár Csaba eladta a futballklubot, és lényegében az SE működteti tovább a szakosztályt. Az új vezetők más célokat tűztek ki, vagyis már nem létkérdés az élvonalba jutás, a Felcsútnak olyan erős középcsapatnak kell lennie a második vonalban, amely néhány éven belül a Puskás Ferenc Akadémiáról kiáramló saját nevelésű játékosokra épül. Az ősszel szép sikereket elért Urbán Flórián edzőtől is elköszöntek, helyette egy régi motoros , Szíjjártó István irányítja a tréningeket január óta. A játékoskeretben is akadt mozgás, főleg a támadószekcióból igazoltak el labdarúgók, Kovacsics Károly, Weitner Ádám, Török Sándor és Schrancz Balázs mellett a balhátvéd Novák Alexis is távozott, helyükre két remek center, Varga István Ajkáról és Disztl Dávid az FC Fehérvártól érkezett. Két saját nevelésű focistával is bővült a keret, Szabó Péter a martonvásári, majd bicskei kitérő után érkezett haza , míg Noah az utánpótlásból került a felnőttekhez.

Szíjjártó István úgy kezdhette meg a munkát január elején, hogy szinte mindenkit ismert a keretből, hiszen sokukkal még az NB III-ban együtt dolgozott, a többieket pedig nap mint nap edzéseken látta Urbán Flórián keze alatt, miután saját utánpótláscsapatával végzett, és figyelte az első csapat tréningjét.

- Különösebb meglepetés nem ért az elmúlt másfél hónapban, azt kaptam, amire számítottam, de ez nem is furcsa, hiszen nem az ismeretlenbe ugrottam fejest. A felkészülésünk jól sikerült, a labdarúgók hozzáállására nem panaszkodhatom, maximálisan végrehajtották azt, amit kértem tőlük, ebből a szempontból is elégedett lehetek.

- A keret minőségét is megfelelőnek ítéli meg?

- Természetesen.

- Minden poszton versenyhelyzetet tud teremteni a tavasz során?

- Igen, minden pozícióban két játékos verseng, bár a jobb oldalunk némileg erősebbnek tűnik a balnál, de ezt a problémát is meg tudjuk oldani.

- Milyen jellegű edzésmunkát végeztetett játékosaival a felkészülés során?

- Nem kell nagy dolgokra gondolni, pörgős, intenzív tréningeket tartottunk sok erősítő programmal, és szinte mindent labdával végeztünk. A játékosoknak ebben a korban már rendelkezniük kell állandó állóképességgel, ezt csak szinten kell tartani. Kis területen, meghatározott érintésszámú és speciális játékokat sulykoltunk, ennek a csapatjáték során vissza kell köszönnie. A mentális felkészítés más, ezen a szinten nem lehet elfogadni, ha valaki nem akar tiszta erőből nyerni, vagy nem tesz meg mindent edzéseken, mérkőzéseken a sikerért.

- A felkészülési mérkőzések optimizmusra adhatnak okot...

- Valóban jó találkozókat sikerült lekötni erős ellenfelekkel szemben, ebből profitálni kell, a célunk az, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, nem lassíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!