Sport

2008.01.04. 03:29

Kevés visszajátszó segített igazán

Székesfehérvár (pb) - Az MLSZ vadonatúj kezdeményezése, mármint megszüntetni a ligabajnokságot és az NB III-ban szerepeltetni az utánpótláscsapatokat, Fehérváron tökéletesen bevált, Disztl László tanítványai 15 forduló után a 3. helyen állnak.

Parall Bálint

- Nagyon sajnálom azt a periódust, és meg kell, hogy mondjam, a visszajátszók nem megfelelő hozzáállása miatt buktuk el őket -vélekedett Disztl László. - A Százhalombatta elleni mérkőzés már más tészta, ott a csak fiatalokból álló csapat nagyon jól játszott, de hát a Százhalombatta nem véletlenül áll az élen, rutinos, minden hájjal megkent játékosok alkotják. Nekünk a csapatjáték volt az erősségünk, és ha megfelelő támogatást kaptunk fentről - lásd Disztl Dávid, aki nyolc góljával házi gólkirályunk - az sokat nyomott a latban.

Úgy néz ki, akkor elérte célját az MLSZ törekvése?

- Lényegesen komolyabb ez a versenysorozat, mint a ligabajnokság, így érthető, hogy a gyerekek is motiváltabbak, tehát hosszú távon mindenképpen kifizetődő. Ugyanakkor az is bebizonyosodott, hogy akik korábban hangoskodtak, hogy miért nem NB I-es játékosok, most láthatták, hogy nincs ott semmi keresnivalójuk, ha már a negyedosztályban sem tűnnek ki. Most még tart a téli pihenő, de hogy mikor kezdünk és hogy milyen kerettel, az a felnőtt csapat függvénye, s mivel ott még nem tisztult le a kép, én sem tudok mit mondani. Egy azonban biztos, tavasszal mindenképpen szeretnénk előbbre lépni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!