Sport

2007.06.20. 02:29

Julinho távozik

Székesfehérvár - Az FC Fehérvár múlt pénteken kezdte el az alapozást, ám a csapat egyik erőssége, Julinho eddig még egy edzésen sem vett részt. Jövő héten hazatér Brazíliába...

Matók János

Mindez már múlt időben, hiszen információink szerint immár biztosra vehető, hogy a középpályás a jövő héten a családjával együtt repülőre száll, s hazatér hazájába. Úgy tudjuk, hogy távozásának több oka is van: korábbi sérülése miatt még nem tudta elkezdeni a csapattal együtt a felkészülést, s várhatóan több hétig nem tud bekapcsolódni a munkába; korábbi jövedelmét a jelenlegi helyzetben addig nem tudják garantálni, amíg véglegesen nem tisztázódik a Fehérvár FC Kft. többségi tulajdonosváltása, a gazdasági társaság helyzete.

Ugyanakkor Julinho távozása nem tekinthető véglegesnek, hiszen szerződése 11 évre szólt, így elképzelhető - amennyiben Brazíliában nem talál magának klubot -, hogy tiszta viszonyok esetén viszatér majd az FC Fehérvárhoz.

Ami a kft. helyzetét illeti: a múlt héten egy taggyűlés már meghiúsult, míg az újabbat most péntek délelőttre hívták össze. A csapat szempontjából egyértelműen az a legfontosabb, hogy végre döntés szülessen Szauerwein Tivadar többségi tulajdonosi szerepvállalásáról. Erre vár például Kuttor Attila is, hiszen az excsapatkapitánnyal is azt közölte az ügyvezetés: további sorsáról az új tulajdonossal kell majd megállapodnia.

A vélelmezett eltávozó, illetve érkező játékosok miatt sem mindegy, hogy ki és mikor hozza meg a végső döntést velük kapcsolatban. Elég, ha csak például a klasszikus irányítói szerepkörre gondolunk: Julinho távozik, míg kétszeres combizomszakadása miatt Dvéri Zsolt egy hónapra kidőlt a sorból, már a felkészülés kezdetén. A játé-kos pokoli fájdalmai már enyhültek, ám 10 napig csak az orvosi kezeléseket látogathatja annak érdekében, hogy ne meszesedjen el a lába.

A klub jövőjét illető legfontosabb kérdés viszont tegnap, a MLSZ fellebbviteli bizottságának az ülésén dőlt el: a testület megállapította, hogy a versenybizottság által elsőfokon, az Újpest, az FC Fehérvár, az FC Sopron és a REAC nevezését elutasító határozat okafogyottá vált, mert a klubok a hiányosságokat pótolták, így indulhatnak az NB I-ben. Ennek a sorsolását július 5-én tartják meg. Amúgy, tegnap este már Magasföldi Dodi is Sóstón edzett... Fehérvár FC Kft.: péntekre hívták össze az újabb taggyűlést, talán akkor lesz döntés...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!