Sport

2007.06.15. 02:29

Fejlődni szeretne

Székesfehérvár - Az Alba Volán-FeVita jégkorong-csapatának eddigi négy szerzeményéből mindössze egy csatár. A 20 éves Benk András a svéd juniorligából tért vissza Magyarországra.

Bobory Balázs

- Az előző szezonban kipróbálhattam magam a svéd junior extraligában - kezdte Benk, - de úgy éreztem, hogy váltanom kell, hiszen mindenképpen felnőtt csapatban akartam játszani. Pár hete kezdtem el beszélgetni idősebb Ocskay Gáborral, aki mesélt nekem az osztrák lehetőségről és ez rögtön megtetszett. Ez egy komoly erőpróba a Volánnak és nekem is.

- Mesélne a tapasztalatairól, amelyeket Svédországban szerzett?

- Jó volt beleszagolni egy más hokikultúrába, megismertem az északi mentalitást és tényleg szereztem sok tapasztalatot, amelyeket remélem kamatoztatni tudok az Alba Volánnál. Ha jellemeznem kellene a svéd hokit, akkor egy szóval azt mondanám, hogy rend uralkodik a kluboknál. Mindenért van felelős személyzet, mindenki tudja a dolgát, feladatát, ez a magyar egyesületek többségére egyáltalán nem jellemző.

- Játszott Dunaújvárosban és Újpesten is, nincs némi pikantériája annak, hogy éppen Székesfehérvárra szerződik?

- Természetesen lesz presztízse mondjuk egy mérkősnek a DAB ellen, hiszen jóban vagyok a dunaújvárosi srácokkal, érdekes lesz ellenük játszani. Mivel azonban már több hazai klubban is megfordultam, különösebb jelentősége nincs annak, hogy most a Volánt választottam. A korábbi klubjaimnak is éppúgy gólokat szeretnék ütni, mint a többi csapatnak.

- Az osztrák ligában vélhetően lesz módja fejlődni, hiszen szemtelenül fiatal még.

- Remélem nem csak egy szezont szerepelhet az Alba a sógoroknál és jó néhány idényen keresztül játszhatunk ebben a színvonalas pontvadászatban. Úgy érzem rengeteget tanulhatok a jövőben, ráadásul a Volánban sok olyan rutinos játékos van, akire muszáj figyelni, meghallgatni, hiszen ez is a javamra válhat. Az osztrák liga csapatairól sokat nem tudok, de abban biztos vagyok, hogy pokoli erős alakulatokkal találkozunk. Jó lenne a legjobb nyolcba bekerülni és elcsípni néhány nagyot .

- Gondolom, a beilleszkedéssel Önnek sem volt gondja.

- Örömmel mondhatom, hogy nem, de nem is nehéz elfogadtatni magam a srácokkal, mivel a válogatottakban együtt játszottunk. Élvezem a munkát, remek ez a csapat, jól érzem magam a Volánban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!