Sport

2007.06.20. 02:29

Dekoncentráltan

Felcsút - A felcsúti labdarúgók a 2006/2007-es bajnokságban a 3. helyen végeztek. Az egy évvel ezelőttihez képest egy helyet visszaléptek, de mégis bravúrosan szerepeltek. Vagy nem?

Silye Sándor

Urbán Flóriánnak gratuláltunk elsőnek. Aki láthatóan csalódott volt.

- Már hogyne lennék az, három héttel ezelőtt még vezettük a tabellát, azt gondoltam, sikerül megtartani előnyünket. Hittem: a hátralévő három meccset megnyerjük, de kiengedtük a kezünkből az aranyat. A labdarúgók nem gépek, nem tudtak kellőképpen koncentrálni, ezért egy év munkája vált hiábavalóvá. Itt szeretnék köszenetet mondani Komjáti Andrásnak és Farkas Tibornak - nagyon jó csapatot vehettem át tőlük. Azt remélem, amit vállaltam, teljesíteni tudtam, egyéni hibák miatt nem sikerült megvalósítani a nagy bravúrt - mondta a vezetőedző.

Vajon mit lát a szakvezető fő problémaként, ami miatt nem sikerült átlépni azt a bizonyos küszöböt?

- A koncentráció hiányát, ezért kaptunk két meccsen két tizenegyest, illetve nem tudtuk értékesíteni a javunkra megítélt büntetőt. Fejben sem bírtuk elviselni az esélyességet, amikor az élre álltunk jöttek jóindulatú emberek, akik zavart keltettek, gondolok a szombathelyiekre, akik bundával gyanúsítottak meg bennünket, illetve az öltözőbe is eljutottak a találgatások, vállaljuk, vagy sem az NB I-et, ha feljutunk. Ez így együtt sok(k) volt.

Ezekhez még sietve hozzátettem: a záró találkozón úgy tűnt, az edző volt a leglelkesebb...

- Lehet, de játékosként sem tudtam soha elviselni, hogy ne mi nyerjünk, és ez megmaradt bennem. Mindig azt kérem a játékosoktól, ha nem is játszanak jól, de legalább harcoljanak, ha kell, túrják fel a pályát, mert ha ezt megteszik, észreveszik őket a menedzserek, ne elégedjenek meg azzal, ami van nekik, mindig törekedjenek többre. Ha maradok a csapatnál, olyan játékosállománnyal szeretnék dolgozni, akik megalkuvás nélkül küzdenek a csapat sikeréért.

Molnár Csaba az alábbiakban foglalta össze értékelő mondanivalóját.

- Természetesen kicsit csalódott vagyok, elrontottuk a végjátékot, a kezünkben volt a nagy lehetőség. Jövőre erősebbek leszünk, nem csupán fizikálisan, hanem a csapat játékosállományát tekintve is.

Jó, tegyük fel egy év múlva bajnokok lesznek. De a feltéleket - bár a stadionjuk ékszer, de az NB I-re nem alkalmas - meg tudják teremteni? Hiszen, ha más városban kell játszaniuk, akkor a hatás már nem ugyanaz.

- Új, 4000 fő befogadásáara alkalmas lelátó épülne itt, és a pályát is 6 méterrel szélesítenénk. Erre az egy év kevés lesz, hiszen ami megvan, azt el kellene bontani. Nem adjuk fel, meg akarjuk csinálni, de előtte szerezzük meg az NB I jogát. A mostani rosszban az a jó, hogy nem kell kapkodni, lesz időnk erősíteni, hiszen, ha most nyertünk volna, két hetünk lenne mindenre. Ez pedig kevés, nagyon kevés.

A csapat meghatározó egyénisége, az utánpótlásért (a jövőért) dolgozó dr. Orbán Viktor szerint:

- Azt gondolom ez a csapat jobb, mint amit teljesített. Ne feledjük el: a Felcsút a tavaszra 4 pontos előnnyel fordult, és ha nem remegnek meg a végén a lábak, nincs a két döntetlen, nyerhettünk volna. Az kérdés, hogy kellett volna-e vállalnunk az indulást, szerintem inkább nem. Az ilyen kis településnek mint a mienk, akkor kell a legmagasabb csúcsra törni, amikor a saját nevelésű játékosok adják a csapat zömét. Ehhez most még nem vagyunk elég jók, bár ettől függetlenül még megnyerhettük volna a bajnokságot! Az edzőnk kiváló, a csapat jó, aranyérmet akartunk, hogy aztán az elnök eldöntse mi legyen, első osztály, vagy maradjunk ott, ahol vagyunk?

Szalai Tamás volt az utolsó mérkőzésen a kapitány, e minőségében mondta el a véleményét.

- A koncentrációnk nem volt megfelelő. Nem fáradtunk el, hiszen akkor a helyzeteket sem tudtuk volna megteremteni, márpedig volt bőven lehetőségünk a BKV Előre és Celldömölk ellen is. Szomorúak vagyunk, többet szerettünk volna. Nincs más hátra, újra nekiveselkedünk a következő évnek...A kis község nagy csapata mert nagyot álmodni, de józanító az ébredés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!