Sport

2007.01.09. 03:29

A sajtóközlemény kimaradt részei

Székesfehérvár (mj) - Lapunk hétfői számának 9. oldalán foglalkoztunk a Videoton FC Kft. ügyével. Technikai okok miatt az írás, sajnos befejezetlen maradt.

Matók János

Az említett írásban részletesen ismertettük a Fidesz képviselőinek, dr. Cser-Palkovics Andrásnak és dr. Gógl Árpádnak az üggyel kapcsolatos részletes véleményét. Szintén közöltük Székesfehérvár polgármesterének, Warvasovszky Tihamérnak a közleményét, melyben a város első embere is kifejtette álláspontját.

A vádiratban szereplő Viniczai Tibor jelenlegi alpolgármester képviseletében, annak jogi képviselője, dr. Ferenczy-Nagy István ügyvédi irodája sajtóközleményt juttatott el részünkre, ám annak az utolsó része - technikai okok miatt - kimaradt az írásból, amit pótolunk:

Viniczai Tiborral kapcsolatban Bizonyosak vagyunk abban, hogy mind-azok a tények, amelyeket a vádirat bombasztikus módon felsorol, bűncselekmény megállapítására nem alkalmasak. Az adócsalást a magyar büntetőjog, szándékos elkövetés esetén rendeli büntetni. Adó eltitkolásáról az elkövetőnek tudnia kell. Márpedig viniczai Tibor a kft. adóeltitkolásáról nem tudhatott. Amennyiben egy cégnél az adót azért nem fizetik meg, mert gondatlanul a cég alkalmazottai nem észlelik a befizetés szükségességét, annak hazánkban súlyos következményei vannak. Ezek a cégre, vagy alkalmazottaira kirótt adóbírságként, és nem az ügyvezetők büntetőjogi felelősségre vonásában jelentkeznek. Ez ugyanis nem adócsalás. Tényként megállapítható, hogy a vádiratban szereplő időtartam alatt, azaz a 2001-es és a 2005-ös évek során, Vini- czai Tibor a saját magánvagyonából 25 millió forinttal támogatta a Videoton FC Kft.-t. Ezt a körülményt az érintett hatóságok iratai, és a - minden bizonnyal teljes jóindulattal - nyilatkozó sajtószereplők, elfelejtették megemlíteni. Ügyfelünk és irodánk csak a törvényben bízik, mert hiszünk abban, hogy ez az egyetlen mértékadó és helyes kapaszkodó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!