Sport

2006.11.25. 03:29

Nőtt az előny

Székesfehérvár - Tegnap este a jégkorong Interliga 10. fordulójának rangadóját rendezték Székesfehérváron, az éllovas Alba Volán-FeVita az őt üldöző HDD ZM Olimpiját fogadta.

Bobory Balázs

Végre ismét sokan tették tiszteletüket a jégcsarnokban, sok néző választotta programjának az Interliga első két helyezettjének mérkőzését. Sokan azonban lemaradtak a Volán első góljáról, hiszen arra nem egészen 25 másodpercet kellett várni. Ocskay remek indítással találta meg Palkovicsot, aki egy átvétel után lőtt, Sila remekül védett, ám az érkező Vaszjunyin a kipattanót a hálóba ütötte, 1-0. A vendégek ekkor még nem rogytak meg, megpróbáltak azonnal válaszolni, de kétszer is nagyszerű Budai-védést láthatott a közönség. Aztán az Alba szorongatott ember-előnyben, ekkor azonban még nem nőtt a hazai előny. Nem úgy a hetedik percben, amikor Gröschl csípett el egy korongot az ellenfél hrmadában, és egy igazítás után kilőtte a bal felső sarkot, 2-0. Ezután jobbára csak egy csapat volt a jégen, az Olimpiját eléggé megfogta a két gyors gól, így csak néha veszélyeztetett. A Volán a harmad hajrájában még növelte előnyét, Palkovics kapott ismét jó passzt Ocskaytól, majd csinált egy szép cselt, és 6 méterről a kapus lábai között a hálóba tüzelt, 3-0. Régen kezdett ilyen jól egy mérkőzést a fehérvári társaság, szinte hibátlan produkciót nyújtottak a kék-fehérek.

A hazaiak emberelőnyben kezdhették a második harmadot, és ebben a játékrészben is igyekeztek alaposan bemelegíteni az ellenfél kapusát, aki azonban most jobban ténykedett, mint korábban, hiszen néhány bravúrral tartotta a különbséget. Aztán egyenlő létszámnál már egyre inkább megmutatta az Olimpija, miért második az idei versengésben, a szlovénok jónéhány helyzetet kialakítottak Budai kapuja előtt, de a fehérvári portás parádézott, ezzel elbizonytalanította a vendégeket. A látogatók próbálkozhattak létszámfölényes helyzetben, vagy öt az öt ellen is, gólt nem tudtak ütni. A Volán pedig megmutatta, miért áll az élen: akkor, a 36. percben, amikor az Olimpija játszott némi fö-lényben egy kontra végén Palovcsik lőhetett kapura, majd saját kipattanóját is összeszedte, és másodszorra közelről bevette a kaput, 4-0. Nem lehetett kétséges, melyik a jobb csapat, és hogy ki nyeri majd meg a rangadót.

A harmadik harmadra visszavett a tempóból a Volán, az Olimpija két szólógólt is szerzett előbb Musics, majd Kralj révén, de ez nem fenyegette a hazai sikert, 4-2. Az utolsó percben bunyót is láthatott a közönség, Stastny, majd Ennaffati is döntetlent bokszolt Cigleneckivel, a fontosabb viszont, hogy az Alba nyert, és növelte előnyét a tabellán.

Székesfehérvár, 1400 néző. Vezette: Nyeste.

Alba Volán-FeVita: BUDAI - Smidriak, Poznik, PALKOVICS 1 (1), OCSKAY (2), VASZJUNYIN 1, Ondrejcik, Ennaffati, Stastny, PALOVCSIK 1, Rehák, Svasznek, Tőkési, Fodor (1), Holéczy (1), Gröschl 1, Borostyán, Csibi, Majoross, Rajz. Vezetőedző: Karel Dvorák.

Olimpija: Sila - Tavzelj, Loboda, Ciglenecki, Cvetek, Groznik, Vedlin, Sodrznik, MUSIC 1, Kralj 1, Badiura, Hocevar, Sivic, Zemva, Ferlez, Modic. Vezetőedző: Ildar Rahmatullin. Kiállítások: 24 percvégleges fegyelmi (Stastny, Ennaffati), ill. 2610 perc fegyelmi (Ciglenecki), végleges fegyelmi (Ciglenecki), végleges kiállítás (Sivic).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!