Sport

2006.11.27. 03:29

A múltidéző játék

Budapest - Talán az utóbbi hónapok leggyengébb teljesítményét produkálta szombaton, a REAC elleni idegenbeli találkozón az FC Fehérvár NB I-es labdarúgócsapata.

Matók János

Értik? Semmi komplikáció, mint másutt, hogy aszongya: a mérkőzés előtt 2-3 nappal faxon vagy e-mailen, a főszerkesztővel aláíratva küldjék el a belépés iránti kérelmet, de sajtóigazolvány, meg újraoltási bizonyítvány, betegbiztosítási kártya, VPOP és APEH-igazolás stb, stb legyen ám a kollégáiknál.

Ellenben alig tér be az ember a Széchenyi téri stadionba, a REAC tulajdonosa, id. Forgács József és fia köszönti kellő tisztelettel a munkáját végző vendéget. Szabályok persze ott is vannak, így nem mindenki léphet be a tulajdonos szűkebb birodalmába.

Szombaton, a kezdés előtt bő egy órával már színültig megtelt a VIP-terem: a REAC támaszai, Forgácsék baráti köre izgatottan latolgatta a Fehérvár elleni esélyeket. Volt, aki egy döntetlennel is megelégedett volna, de a társaság zöme a győzelembe vetett hitét hangoztatta. Sajnos, a végén nekik lett igazuk...

Mielőtt elkezdődött a mérkőzés, tárgyilagosan jegyeztük fel: mindössze alig 600 drukker foglalt helyet a lelátón. Közöttük a fehérvári sérült és eltiltott különítmény, Farkas, Horváth G., Terjék és Bozics, valamint a Temesváron futballozó Simek Péter, s mondani sem kell, ők egyaránt piros-kék sikert vártak.

Az első helyzet Alumona előtt adódott, ám a balösszekötő helyéről csúnyán a kapu fölé vágta a labdát. Aztán a hazaiak pitbullja, Kapcsos vétette magát észre, előbb Lattensteint, majd Julinhót faragta emberesen. Eltelt 15 perc, s a hazaiak rájöttek, hogy van keresnivalójuk a Fehérvár ellen. Előbb Nyerges találta telibe a kaputól 3 méterre Sebőköt, majd rá két percre 10 méterről megismételte előző produkcióját. A 23. percben Dajics kapott büntetlenül egy csomagot Pusztaitól, s miután később sárgát érően törlesztett, részben ez is okozta a cseréjét. A 25. percben Mohl kapitális hibája miatt lódulhatott meg Torma, akit Kocsis utolsó emberként lerántott. Kiállítás és büntető következett, amit viszont Nyerges a kapufára lőtt. A hátralévő időben még két, kimaradt Torma-helyzet borzolta a hazai kedélyeket.

A szünet utáni folytatásban egy darabig lassan csordogáltak az események, majd a 66. percben Horváth F. hozta helyzetbe Sitkut, aki 14 méterről gyengén Illyés kezébe lőtte a labdát. Ekkor még nem sejtettük, hogy több fehérvári helyzetet már nem látunk. Viszont az emberelőnyben játszó REAC rákapcsolt - megérezték a vér szagát -, s pillanatok alatt bebiztosították a győzelmet. A 75. percben Sebők hárította Nyerges lövését, ám a kipattanót Somorjai 5 méterről a hálóba továbbította, 1-0. A 77. percben Torma bal oldali szögletét Nyerges a védők gyűrűjéből 5 méterről, a gólvonalon ragadó Sebők mellett fejelte be az FC Fehérvár kapujába, 2-0.

REAC-FC Fehérvár 2-0 (0-0)Rákospalota, 600 néző.Vezette: Gergely Sándor(Deutsch, Márkus)REAC: Illyés 0 - Dinka 6, Pusztai 6, Cseri 6, Sallai 6 - Kapcsos 5 - Horváth G. 5, Polonkai 6, Somorjai 7 - Nyerges 6, Torma 6. Vezetőedző: Aczél Zoltán

FC Fehérvár: Sebők 5 - Csizmadia 5, Kocsis 4-23, Kuttor 5, Mohl 4 - Nagy 4, Lattenstein 4, Julinho 4, Alumona 4 - Dajics 4, Sitku 4. Vezetőedző: Marijan Vlak

Csere: Horváth G. helyett Török 6 (a szünetben), Polonkai helyett Tamási (86.), Somorjai helyett Délczeg (90.), illetve Dajics helyett Dvéri 5 (30.), Alumona helyett Horváth F. (61.), Mohl helyett Finta (78.)

Sárga lap: Sallai, Pusztai, Kapcsos, Nyerges, ill. Dajics

Piros lap: Kocsis a 25. percben

Szögletarány: 5:2 (0:1)

Aczél Zoltán, a REAC vezetőedzője: - A kiállítás ugyan sokat számított, de úgy vélem, hogy egy teljes csapat sem tudta volna meggátolni a győzelmünket. A mérkőzésen óriási fölényben játszottunk, a büntető előtt, majd azt követően is rengeteg helyzetünk volt, de azok akkor még kimaradtak. Nagyot léptünk előre, elkerültünk a kiesőzónából, de még nagyon sok és kemény munka vár a csapatunkra.

Marijan Vlak, az FC Fehérvár vezetőedzője: - Két oka van a vereségünknek. Az egyik: az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, a csapat nem azt teljesítette a pályán, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Az is gond, hogy kulcsfontosságú játéko-saink, Terjék, Bozics és Farkas nem léphettek pályára. A másik: vannak gondok a klubon belül, de ez végül is csak másodlagos ok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!