Sport

2006.06.01. 22:00

Fejérbõl az élre

<b>A fõváros mellett megyénk adja a legtöbb országos kerettagot</b>

Mórocz Zsolt

Lehet szidni, pocskondiázni - a nézõk általi elismerében rikán van részük - õket, de tény a játékvezetõ és asszisztensei nélkül nem lehet mérkõzést rendezni, õk is a játék elengedhetetlen részei.
Amikor idén tavasszal a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetõi bizottságának az élére Vágner Lászlót nevezték ki, várható volt, hogy quotvérfrissítésrequot is sor kerül az országos keretben. Ez be is következett, az NB I-es bajnokságban több fiatal is lehetõséghez jutott. Ebben a tekintetben Fejér az élen jár, hiszen a fõváros mellett, talán megyénk adja a legtöbb olyan országos kerettagot, aki egyre többször bizonyíthat a pályán.
Az élre a rutinos móri Arany Tamás kívánkozik, aki ma este, a Sopron-FTC mérkõzésen már a 129. NB I-es találkozóját dirigálja. Ráhangolásként Törökországban, az Antalyában rendezett ügyvéd-világbajnokságon fújta a sípot, közmegelégedésre.
Arany - aki Vágner után lett a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség jb-elnöke - jelenleg arra a legbüszkébb, hogy a megyei sporttársai egyre több és komolyabb feladatot kapnak. Például a dunaújvárosi Mészáros István, aki az idén tavasszal quotrobbantquot be az NB I-be, s holnap már a negyedik élvonalbeli találkozóját, a Diósgyõr-Gyõr mérkõzést dirigálja. Eddig hibátlanul mûködött, még a vesztes fél tagjai is gratuláltak a teljesítményéhez. Holnap egyébként nem lesz quotegyedülquot tartalék játékvezetõje a 30 éves, háromgyerekes székesfehérvári katonatiszt, Pánczél Krisztián lesz. Amúgy a rangját tekintve százados úr, a megyei bajnokságban edzõdött, elõbb futballistaként, majd játékvezetõként. Így a mai napig nem felejti el azt a Csór-Martonvásár mérkõzést, ami több szempontból is roppant tanulságos volt számára. Pánczél - aki 2004 óta kerettag - is át-esett már az NB I-es keresztségen a Gyõr-Kaposvár mérkõzésen partjelzett.
A sorban a 28 éves fehérvári Kovács Gábor, a Széphõ Rt. közgazdásza következik, aki még 2003 januárjában került be az országos keretbe. Mint mondta, ha választani lehetne, akkor inkább csak vezetne, de ez nem kívánságmûsor. is túl van már a bemutatkozáson Aranynak a Pápa-Vasas, míg Mészárosnak a Pápa- Pécs mérkõzésen volt az asszisztense. A legfiatalabb megyei résztvevõ a 25 éves dunaújvárosi automatizálási technikus, Viszokai László, aki elõször a múlt héten, a ZTE-REAC találkozón, Székely Ferenccel együtt segítette Bede Ferenc munkáját. És a sor ezzel még nem ért véget, hiszen Fejérbõl máris ott toporog a küszöbön Kovács Zoltán és Szûcs László.
Fotó Fási Lászl

Ezek is érdekelhetik