Sport

2016.12.19. 22:15

13 fellépésen mindössze három pontot gyűjtöttek

Százhalombatta - A férfi kézilabda NBI/B őszi szezonjának záró fordulójában kevésen múlt az Alba-MÁV-Előre csapatának pontszerzése.

Százhalombattai KE-Alba-MÁV-Előre SC 32-31 (17-19) Sz.batta, 120 néző.

Alba-MÁV: Lakatos - Tolnai 2, Gyimesi 4, Soha 2, Székely 4, Venczel 5, Falkner. Cs: Pulai (kapus), Bárdos 7 (2), Schekk 5, Vörös 2, Csóka, Katona. Edző: Kurán István.

Kurán István, az edző Fotó: Molnár Artúr

A 2016-os naptári év utolsó erőpróbáján az Alba az élmezőnyhöz tartozó Százhalombatta vendégeként próbált javítani a nem túl veretes őszi eredménysorán. A nyitó felvonásban jól tartották magukat a vendégek, Venczel és Gyimesi átlövései rendszerint a battai kapuban kötöttek ki, ám előbbi sérülése érzékenyen érintette a Kurán-csapatot.

A folytatásban Schekk is kidőlt a sorból, ennek ellenére az 50. percben még 27-31 állt az eredményjelzőn. A hajrában azonban fehérvári találatot már nem jegyezhettünk fel, a hazai pálya lejtését kihasználó Batta végül megfordította a mérkőzést.

- Az eredmény ellenére végre csapatként működtünk, küzdésből jelesre vizsgáztak a srácok - értékelt Kurán István a lefújást követően. - A csapat jelentősen átalakult a nyáron. Elkezdtük beépíteni a hat új embert, szereztünk három pontot az első négy fordulóban. Ezt követően sajnos nem várt vereségeket szenvedtünk el, ami után görcsössé vált a játékunk.

Ez egyértelműen az eredmény rovására ment, mentálisan leépültek a játékosaim. Az utolsó fordulókban esélytelenként léptünk parkettre, ekkor már bátrabban kézilabdáztunk. Tavasszal megpróbálunk csodát tenni, azaz bentmaradni a másodosztályban - tette hozzá a fehérváriak trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!