SÉTA

2011.11.30. 08:20

Ki is a magyar?

Elgondolkodtunk már azon, mit jelent nekünk, hogy magyarnak születtünk? Akkor kezdett el igazán foglalkoztatni ez a téma, amikor kanadai barátnőm mesélt nekem arról, miként ápolják a hagyományainkat ők, a távol élő honfitársaink.

Fejér Megyei Hírlap

Mesélt nekem a Kodály tánccsoportról, ahol népitáncainkat tanulják hazai tanároktól. Ugyanakkor nyaranta megszervezik a Cifra tánctábort, ahol a Kanadában élő magyarok együtt rophatják a csárdást. Minden évben megrendezik a színvonalas Helikon-bált, mely lényegében a magyar örökség, történelem és hagyomány ünneplése.
 Barátnőm, Jessica nagyon büszke származására. Mi sem árulkodik erről jobban, mint hogy szobája falán országunk hatalmas zászlaja díszeleg. Szereti a magyar holmikat, legyen az akár egy apró kis tárgy vagy egy hímzett népviselet. 
Csalódottan veszem tudomásul, hogy rengeteg ember, letagadva származását is, elhagyja gyönyörű országunkat.
Mi okozhatja azt, hogy ilyen döntést hozzanak? Senki nem tudatja velük, hogy igenis érdemes itt élni? Senki nem mondja meg nekik, hogy igenis legyen büszkék arra, hogy magyarok?
Nos, én majd megteszem.
Magyar ember, legyél büszke arra, hogy magyar ember vagy!

Molnár Csilla, 12.D
Táncsics gimnázium,
Mór

Sétatér rovatunk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!