SÉTA

2017.04.12. 17:05

Életveszélyes játék

Az Oroszországból induló Kék Bálna nevű jelenség egyre gyakrabban jelenik meg a környező országok híradásaiban, és az utóbbi időben Magyarországon is egyre nagyobb pánikot kelt, főleg a szülők körében.

Fejér Megyei Hírlap

A hírek ugyanis arról szólnak, hogy névtelen moderátorok közösségi oldalakon, netes játék formájában kiskorúakat buzdítanak öngyilkosságra.Ez a játék 50 napig tart, mindennap egy kihívást kell teljesíteni. Eleinte gyengébb, majd egyre durvább utasítást kapnak.

Például: nézz meg egy horror filmet vagy maradj fent éjfélig, ne beszélj a szüleiddel, majd csináltass egy bálna tetkót ! Egészen a játék végéig, ahol a végső próba mindig ugyanaz: végezz az életeddel! Érthetetlen, hogy miért kezdenek bele ebbe a játékba, és miért nem tudnak kiszállni.

Erről szól a problémát feldolgozó film, az Idegpálya. Persze mindez számomra felfoghatatlan és elfogadhatatlan Érthetetlen számomra, hogy napjainkban ez megtörténhet. Tudni kell kezelni az internet világát. Az életben keressétek a kihívásokat, kapcsolatokat, a barátokat, ne a játékban!

Törő Levente 11.E

Széchenyi Szakgimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!