SÉTA

2017.05.03. 16:40

Díjazott produkciók a Tavaszköszöntőn

Április 21-én pénteken a KÖFÉM klubházban tartotta idei Tavaszköszöntő rendezvényét a Teleki Blanka Gimnázium. A műsort a gimnázium tanulói adták, és olyan produkciókból állt össze, amelyek az elmúlt időszakban különböző versenyeken díjakat érdemeltek ki.

SÉTA

Az első részben az énekkaré volt a főszerep; Auth Ágnes vezetésével a vegyeskar, a fiúkar és a lánykar külön-külön is fellépett (ez utóbbi nyitotta meg az estet), és különböző nemzetek könnyed, tavaszias hangulatú énekeit szólaltatták meg. Hallhattunk magyar mellett angol, jamaicai, sőt indián dalt is.

Az énekkar produkciói között hangszeres zene szólt: Stein Andor, Ujj Anett és Venczel Ákos zongorajátéka, valamint Kiss Barnabás fuvolaszólója színesítette az előadást.

A gimnázium versmondói szintén rangos díjakat nyertek a Fejér Megyei Diáknapokon, illetve a Versünnepen, és itt is megcsillogtatták tehetségüket: Arany János, Karinthy Frigyes és Pilinszky János verseit szavalták. Emellett prózát is hallottunk: Erdélyi Ádám saját, Dobozok című írását olvasta fel.

A szünet után a műsor második felében szerepelt a Kultúrmisszió nevű zenekar, akik a Diáknapokon kategóriadíjat és arany minősítést érdemeltek ki; saját szerzeményüket adták elő. Ezután Szabó Gábor igazgató úr átadta a Diáknapok elismerő okleveleit, a megyei megmérettetés majdnem mindegyik szekciójában volt telekis érdekeltség. Díjazott lett többek között a telekis énekkar a kórusok között, a TeDi a diákszínpad kategóriában, illetve osztályunk, a 10. A tagjai közül Ferenczy-Nagy Boglárka és Kneifel Nóra könnyűzene, versmondás, illetve versírás, valamint Magony Gellért fotózás kategóriában.

Ezt követően két színdarabot láthatott a közönség. Elsőként az osztályunk angolos csoportja által készített, a Győrben rendezett Creative Krúdy Contest elnevezésű angol versenyen díjazott rövid jelenetet, Roald Dahl Little Red Riding Hood and the Wolf című verses történetét adtuk elő. Egy táncos produkció után a műsor zárásaként iskolánk színjátszó csoportja, a Láposi Anita tanárnő vezetésével működő TeDi adta elő a Diáknapokon arany minősítéssel elismert színdarabot, Schwajda György Lúdas Matyi című művének részletét. Az est folytatásaként a diákönkormányzat bált rendezett.

Jó volt látni, hogy milyen sokoldalúak a gimnázium diákjai

Az immár több mint 30. alkalommal megrendezett Tavaszköszöntő színvonalas, szórakoztató rendezvény volt. Elsősorban azért, mert az iskolai énekkart a karácsonyi templomi hangverseny mellett most is láthattuk, és egy másik oldaláról ismerhettük meg: a vallásos énekek tiszta művészete napjainkban kevéssé népszerű, a mostani, könnyedebb program viszont mindenki számára befogadható, értékes és szórakoztató volt. Jó volt látni, hogy

az iskola tanulói mennyi különböző területen bizonyulnak tehetségesnek: többen voltak, akik nemcsak
az énekkarban és a színjátszókörben remekeltek, hanem egyéni produkciókat is hallottunk tőlük.

A műsor a tavasz mellett ifjú művészek új generációját is köszöntötte, akik bízvást léphetnek majdan nagy színészeink, zenészeink, íróink, költőink, azaz elismert, értéket képviselő és közvetítő, tevékeny alkotók örökébe.

Érsek Máté 10.A

Teleki gimnázium,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!