Határtalanul! program

2017.11.11. 06:30

Mátyás király nyomában

Osztálytársainkkal, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11. c osztályával és pár évfolyamtársunkkal a Határtalanul! program keretében az őszi szünetben Erdélybe látogathattunk el.

A tópartisok Marosillyén, Bethlen Gábor szülőházánál

Fotó: Müller Kornélia

Öt napig tartó kirándulásunk során gyönyörű tájakat jártunk be, és Hunyadi Mátyáshoz köthető történelmi helyszíneket látogattunk meg. Jártunk Déván, Gyulafehérváron, Vajdahunyad várában, Tordán, Nagyszebenben és Kolozsváron, hogy csak a legismertebbeket említsem a történelmi emlékekben bővelkedő városok közül.

Kolozsváron megismerkedtünk partneriskolánk, az Onisifor Ghibu Elméleti Líceum magyar tagozatának diákjaival, akik a játékos ismerkedést követően körbevezettek minket városukban, és bemutatták nekünk a főbb nevezetességeket. Kellemesen éreztük magunkat velük, reméljük, hogy hasonlóan pozitív élményekkel fognak tőlünk távozni tavasszal, amikor az együttműködés keretében majd hozzánk látogatnak.

A tópartisok Marosillyén, Bethlen Gábor szülőházánál
Fotós: Müller Kornélia

Szeretnénk kiemelni azt az élményt, ami a kirándulásunk első napján történt. Ekkor látogattunk el a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz, ahol találkozhattunk az ott élő gyerekekkel, és átadtuk nekik a saját magunk által összegyűjtött adományokat.

Úgy érzem, hatalmas lecke volt számomra az itt eltöltött idő.

Végezetül nagyon örülünk, hogy lehetőséget kaptunk az utazásra, mivel így megismerkedhettünk Erdély nevezetességeivel, és gyarapíthattuk történelmi ismereteinket.

Rumpler Petra, Gyöpös Laura

Tóparti Gimnázium 11.C, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!