SÉTA

2017.08.27. 13:05

Kakukktojás

KISLŐD Megtaláltam a 2017-es SÉTA tábor hatvan diákja közül az egyetlent, akinek még sose volt Facebook profilja.

Érsek Máté Székesfehérvárról jött, tizenhét éves.

- Miben veszed észre leginkább a facebook hiányát?

- Az iskolai dolgok terén kerülök hátrányba, de ami fontos, azt elküldik e-mailben.

- Várható, hogy mégis regisztrálsz?

- Nem gondoltam örökre ezt az anti-facebook dolgot, ez nem egy lázadás a részemről, egyszerűen csak eddig nem éreztem olyan szükségesnek. A közeljövőben azért tervezem, mert egyetemre is szeretnék menni, ott egy kicsit szabadabb a légkör, úgyhogy nehézkesebb információt szerezni szerintem. Mindenképpen szükségem lesz rá.

Érsek Máté Fotó: Piedl András

- Nem vagy tagja a világ legnagyobb közösségi oldalának, ez mennyiben befolyásolja a barátaiddal, diáktársaiddal való kapcsolatodat?

- Ez egy érdekes dolog. Igazából mi ketten vagyunk így most az osztályban, az egyik osztálytársam ugyanúgy nem tagja. Vele például nagyon jó barátok vagyunk, de ez független ettől, hasonló az érdeklődési körünk. Ő sem facebook ellenes, csak neki is megvannak az élményei, amiket nem a külvilággal szeretne megosztani. Igen, néha érzem az ottani jelenlétem hiányát, mert vannak témák, amikhez nem tudok hozzászólni, hiszen csak onnan tudnék róluk értesülni. De nem érzem magam kitaszítottnak az osztályközösségből.

- Használsz-e a facebook-hoz hasonló oldalakat?

- WhatsApp, viber, skype, ilyesmit azért használok. Rokonokkal, ismerősökkel ott szoktam tartani a kapcsolatot és persze az e-mail. Különböző tematikus oldalakon vagyok fenn. Olyanokra regisztrálok, amik közelebb állnak az érdeklődésemhez és nem általános jellegűek.

Szeifert Nóra

Zirc, III. Béla gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!