SÉTA

2016.11.15. 18:05

A siker titka

Hogy mi történik akkor, ha már gyermekkorod óta magadba szívod a versenyzés és a sebesség által kínált mámorító érzést? A válasz nagyon egyszerű. Te magad is versenyzővé válsz.

Németh András

Szerencsére kis hazánk sem szűkölködik kiemelkedő sportolókban. Ilyen személy például Volentér Balázs is, aki Magyarország egyik legtehetségesebb autóversenyzőjévé nőtte ki magát.

- Számos csatát megvívtál már az évek során. Melyik volt közülük a legemlékezetesebb?

- Több is volt! Mindenképpen kiemelném az első dobogós versenyemet, valamint az első győzelmemet, melyeket gokarttal sikerült megszereznem. Kimagasló volt még számomra a tavalyi Pannónia-ringi Közép-Európa zóna futamgyőzelmem, illetve az azt megelőző csehországi forduló. Az egy hihetetlenül nagy csata volt! Lefulladtam a rajtnál, visszaestem utolsónak, és egy óriási hajrát bemutatva a végén a dobogó második helyét tudhattam magaménak. Ott és akkor nagyon sok mindent tanultam.

- Ez a sportág kemény fizikai felkészültséget kíván, miközben mentálisan is jelen kell lenned a pályán. Hogyan hangolódsz egy-egy futamhétvégére?


Volentér Balázs egy trófeával Fotó: sportivo.hu

- A fizikális felkészülésemet egy konditeremben végzem. Futamoknál, versenyek előtt általában fél órával a kezdést megelőzve eltűnök a kamionban, és megpróbálok egy kicsit átszellemülni. Komolyabb rituálém nincs, egy-két kisebb babonám ugyan akad, de ezekhez sem ragaszkodom túlzottan.

- Megtalálni az egyensúlyt soha nem könnyű. Te hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a magánéletet?

- Most már azt mondhatom, hogy lenyugodtak a kedélyek. Tavaly érettségiztem, és az egy kicsit húzósabb időszak volt összehangolni az érettségit, az arra való felkészülést és a versenyeket, megesett az is, hogy hétfőn vizsgáztam, és vasárnap még a Hungaroringen csatáztam. Most viszont, hogy befejeztem az iskolát, könnyebb dolgom van.

Farkas Kitti 11.b

Kodolányi gimnázium

Székesfehérvár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!