SÉTA

2012.06.10. 13:41

Lányok lettek az Aranytollasok

Dunaújváros, Székesfehérvár - Boldogok vagyunk, hogy a DH minden SÉTA-kurzusában tehetségekre bukkanunk. Közülük Sarvajcz Mónika érdemesült most az Aranytoll elismerésre.

Munkatársunktól

Móni fantasztikus teremtés. Négy éve tagja PLT népszerű Sajtó és Tanulás Program népes dunaújvárosi táborának, végzősként erősíti a Hild József Szakközépiskola sétás gárdáját. Meséli, hogy a SÉTA szinte az első volt, amivel középiskolásként megismertette őt a programvezető pedagógus, Dukai László. Az önkifejezés lehetősége, a sajtós berkekbe bepillantás, a SÉTA-tábor és a nyomdalátogatás mellett nagyon vonzotta, hogy írásai megjelenhetnek a DH-ban.

Az írás kikapcsol - mondja Sarvajcz Mónika. - Teljesen más a cikk, mint az órai fogalmazás, mert a sétásként saját élményeimet vethetem papírra, azt írhatom ki magamból, ami foglalkoztat.

A tehetséges diáklány szeret olvasni, filmet nézni, tollasozni. Életének legnagyobb kihívása most a közelgő szóbeli érettségi. Magasépítészetet tanul, a szakrajzot kedveli legjobban. Sikeres érettségi után a Hild technikus képzőjében folytatja a tanulást - valamint a DH-val közös sétát.

Szujer Orsolya a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium "színeiben" vett részt a Sajtó és tanulás  a Séta - tavaszi kurzusában, és nyerte el az FMH Aranytollát. A cikkírás nem jelentett új feladatot számára, hiszen - Szabó Zsuzsa tanárnő írányítása mellett - ötödik éve szerkesztője, szerzője a koleszban megjelenő újságnak.



Az újdonságot az a roppant széles nyilvánosság jelentette a számára, amit a Fejér Megyei Hírlap jelent. Szujer Orsi egyébként rácalmási, az Arany Jánosról elnevezett tehetséggondozó program részeseként a fehérvári Teleki Gimnáziumban végez. Az Aranytoll után talán nem annyira meglepő, hogy írónak, műfordítanak készül. Az egyetemi jelentkezést is ennek a tervnek rendelte alá: az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészkarára pályázik, anglisztika szakra. A jelentkezéskor az ELTE mellett szólt az is - meséli -, hogy ott a kreatív írás elnevezésű, négy féléves tárgyat is fölveheti majd.

További híreink a Séta-program cikkeivel

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!