Száller Dániel

2019.11.21. 07:00

Moldvai táncház Iszkaszentgyörgyön

Ez a kezdeményezés már igen régi gondolat, amire volt is egy példa korábban, de a helyszínre és az időre való tekintettel, sajnos elmaradt a folytatás... Egészen november 2-ig, amikor is újra életet leheltünk a közösségi eseménybe.

SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Gyerekek és lelkes szüleik a gyermekjátszón Fotó: Szász Attila

Fotó: Szász Attila

A táncház szombaton délután 5 órai kezdéssel először a gyermekjátszóval indított, ahol a gyermekek különböző népi játékokkal tölthették egymással az időt, valamint a végén megismerkedhettek a zenekar hangszereivel. A gyermekjátszón Kósa Adrienn terelgette a gyerekeket. A felnőtt részlegen, moldvai zenekísérettel az iszkaszentgyörgyi tánccsoport vezette a mulatságot. A moldvai jellegre jellemzően a néptáncba újonnan becsatlakozók is könnyedén járhatták a körtáncok és párostáncok vegyes felhozatalát.

Gyerekek és lelkes szüleik a gyermekjátszón
Fotó: Szász Attila

Következőkben a helyszín már az iszkaszentgyörgyi IKSZT megújult épülete. A talpalávalót továbbra is ugyanakkora lelkesedéssel a HB zenekar szolgáltatja. A házigazda a Szent György Táncegyüttes. Minden érdeklődőt szívesen várunk a következő alkalommal, december 7-én!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!