Vági Boglárka

2019.11.21. 07:00

Mit rejt a Malom utca? Táncos lábak a belvárosban

Ha a belvárosban járunk, néhányan csak a Zichy liget színekben játszó lombjai alá jutnak el, ám azon túl is találkozhatunk csodával.

SZFV.SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Fotó: Péter Álmos

A Malom utca 6. szám alatt található Székesfehérvár Táncháza, ahová a város minden részéről járnak a fiatalok és felnőttek egyaránt. Az épület helyet biztosít az Alba Regia Táncegyüttesnek, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolának és a Székesfehérvári Balett Színháznak, de megfordulnak itt hip-hop-ot és jazz balettet táncolók is.

A hét minden napján zene szól, valamint lábak dobbannak a termek szőnyegein, tanárok utasításai, meg énekszó hangzik, és ez a hangulat nyáron sem maradhat el. Az államalapítás ünnepe alkalmából megrendezett Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál minden napján nemzetközi folkestet tartanak, ahol a városba érkezett külföldi fellépők mutathatják be saját kultúrájukat. Nem mindennapi italokkal, különleges ételekkel, kedvderítő muzsikával és szép öltözékekkel találkozhatnak az arra tévedők.

Ha egy hasonló esti mulatságra vágyik az ember, minden hónap első szombatján gyermek játszóval, tematikus előadásokkal, majd táncházi mulatsággal várják a néptánc iránt érdeklődőket. Itt lehetőség nyílik különböző tájegységek táncait, esetleg helyi dalait megtanulni, természetesen élő zenekíséret mellett.

E falak között sok-sok táncos láb kupálódott már, akik fejlődésük alatt számos minősítésen és rendezvényen léptek fel. A művészeti iskola diákjai szívesen teljesítenek, ha ez azt jelenti, hogy hőn szeretett elfoglaltságukat űzhetik, a táncot, és közben ez időt legjobb barátaikkal tölthetik.

Ez rejtőzik tehát a fákon túl, ahol mindenkit szívesen fogad táncosaival, változatos rendezvényeivel együtt a Táncház. Akár a művészeti- és fesztiválprogramokra vagy az iskolai nyílt napokra, de mindenképp érdemes ellátogatni ide. A jó kedv és a vidámság garantált, főleg, ha az ember elhívja magával a barátait erre a felfedezésre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!