Sükösd Csenge

2019.11.14. 07:00

A kenguruk földjéről a Petőfibe

Akármennyire is hihetetlenül hangzik, néha minden diáknak vannak jó napjai még az iskolában is. Esetleg, ha jó jegyet kap, nem írnak dolgozatot, elmarad valamelyik óra, hiányzik a legszigorúbb tanár. A mi osztályunknak azonban más jelentette az igazán jó napot, napokat.

Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium

Néhány napja, John Withers, a veszprémi Pannon Egyetem angol-informatika szakos negyedéves tanárjelöltje látogatott meg minket tanítás céljából. Az oktatás természetesen angol nyelven zajlott, mivel John Ausztráliában született, és élete első tíz évét ott töltötte. Értett és beszélt is magyarul, de nem nagyon volt szüksége a használatára a háromnapos intenzív kurzus alatt. Interaktív óráival úgy fejlesztette az angol nyelvtudásunkat, hogy észre sem vettük.

Nagyon sokat beszélgettünk adott témákról, érveltünk, kutattunk az interneten, és a legvégén egy bírósági tárgyalással zártunk: amelyben az írott sajtó beperelte az online médiát, mert rohamos terjedésével kiszorítja őket a piacról. A bíró ítélete végül a felperesnek kedvezett: az írott sajtó nyerte meg a pert nyomatékosabb érveik miatt.

A sárbogárdi osztály egy része a tanárjelölttel
Fotó: Horváth Veronika

Nagyon érdekes volt végigcsinálni ezt angol nyelven, mindenki igyekezett. Szerintem ilyen órákra mindig szükség lenne, nem csak ennél a tantárgynál!

A nyelvtudás óriási kincs, hatalmas előnyt jelent a nagybetűs életben, mi ezt most megtapasztalhattuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!