Harangozó Krisztina

2019.11.07. 07:00

A bulizás veszélyei – erre kell odafigyelni!

Amilyen fantasztikus érzés egy szuper társasággal együtt lenni és egy jót bulizni, legalább annyira veszélyes is lehet.

Ko­do­lányi János Gimnázium

Mindig legyen velünk valaki buli idején is, hogy legyen kire támaszkodnunk a bajban Fotó: Shutterstock

Bár már bőven túl vagyunk a nyár éjbe nyúló bulijain, a hétvégi összejövetelek és a szilveszter még rejthet egy-két veszélyt, melyeket jobb kiküszöbölni.

Mindig legyen velünk valaki buli idején is, hogy legyen kire támaszkodnunk a bajban
Fotó: Shutterstock

Mielőtt elmegyünk bulizni, szóljunk szüleinknek, biztosítsuk őket a legfontosabb információkról, azaz a helyszínről, valamint hogy kivel leszünk ott. Ha már nem érezzük jól magunkat, teljesen normális, ha elmegyünk onnan. Nagyon fontos, hogy ismerjük a mértéket, és tudjunk minden kockázatot, mely az alkohollal és a drogokkal jár. Nagyon érdemes odafigyelni az italunkra, amit fogyasztunk! Óvakodjunk az idegenektől, maradjunk nyilvános helyen, és legyen nálunk elegendő pénz, valamint az irataink, és legyen velünk egy megbízható személy, akire támaszkodhatunk a bajban. Ezek mind egy jó biztonsági terv legfontosabb momentumai, melyeket ha alkalmazunk, akkor képesek vagyunk helyesen kezelni különféle szituációkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!