Hujber Ferenc Kristóf-Istenes Dániel

2019.11.14. 07:00

Tanórák a tanulók szemszögéből

A Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjait kérdeztük arról, hogy szerintük mit kellene az iskolákban tanítani.

SZFV.SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Önkormányzati fenntartású intézményekben, így könyvtárban is van lehetőség nyári munkát vállalni

Fotó: Shutterstock

Hangsúlyozták diáktársaink, hogy rendkívül fontos az idegen nyelv vagy nyelvek oktatása. A megkérdezett osztály az iskolai első évében kiemelten magas óraszámban tanult angolt, és egyetértenek abban, hogy ez a módszer kifejezetten hatékony. Az angoltanárok között minden évben egy anyanyelvi tanárt is alkalmaznak, aki nagyban hozzájárul a színvonalas oktatáshoz.

A magyarórák irodalomra és nyelvtanra vannak felosztva. A megkérdezettek az utóbbit tartják relevánsabbnak, mivel szerintük a mindennapi életben a kommunikációs készségek, nyelvhelyesség ismerete fontosabb.

Más, külföldi tantervekből is érdemes ötleteket meríteni. Például a korábban említett anyanyelvi angoltanárok tanítanak „kompozíciót", ami magába foglalja az esszéírást, érvelést és az ezekhez szükséges kutatást.

Továbbá az iskolai tantárgyakon kívül a diákok jelezték, hogy szívesen vennének részt gazdálkodással, háztartással és

pénzügyekkel foglalkozó órákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!