Heidt Míra

2019.11.28. 07:00

Élet egy virtuális világban

Manapság rengeteget lehet hallani a közösségi oldalak veszélyeiről, és sokan esnek abba a hibába, hogy nem elővigyázatosak. De az internet igen is rendelkezik hasznos és szórakoztató elemekkel is.

Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium

A trükkök mindig fejlődnek, így inkább hagyjuk figyelmen kívül a bizonytalan eredetű telefonszámokat, SMS-eket! Fotó: Illusztráció

A diákok életében nagy segítséget jelent, főleg a tanulásban. Egy matekpélda megoldása egy oktatóvideóval, jeles irodalmi személyek életrajza és művei, vagy akár egy angol szó jelentésének megkeresése a fordítóban. Ezek mind elősegítik a művelődés gyors és hatékony módját, nagy előnyt adva a hétköznapokban. Az órákat is színesebbé és érdekesebbé tehetik tanáraink az interaktívtáblákkal, ezáltal a tananyagot is jobban meg tudjuk jegyezni.

Utazási szokásaink is nagymértékben megváltoztak. Ma már elég beütni az úti célt az okostelefonunkba és odaérhetünk, ahova szeretnénk, anélkül, hogy hosszú perceket töltenénk a térképek tanulmányozásával. A nagyvilágban történő események is a világhálón terjednek el, így tisztában lehetünk azzal is, hogy a különböző országokban milyen fontos események zajlanak. A vásárlás is sokkal egyszerűbb a különféle oldalon. Nemcsak ruhákat, cipőket és tárgyakat lehet vásárolni, hanem lehetőség van élelmiszerekhez is hozzájutni. Ez azért is hasznos, mert akinek esetleg nincs az otthona közelében bolt, nincs ideje vagy nem szeretne cipekedni, nyugodtan megrendelheti azokat az interneten, a kényelmesebb opciót választva.

De, ami véleményem szerint a legjobb, hogy már nem kell heteket várni egy távol élő ismerős levelére, hanem egy gombnyomással videóhívásba lehet vele kerülni. Az én apukám is 600 kilométerre él tőlem, de bármikor, ha kedvem tartja, felhívom, és nemcsak a hangját hallom, hanem láthatom is. A nagyszülők naponta tarthatják a kapcsolatot unokáikkal, külföldön élő rokonok, ismerősök akár mindennap kommunikálhatnak egymással.

Az internet teljesen az életünk részévé vált, mind a negatív és pozitív oldalával együtt, de ha előtérbe helyezzük a pozitívumokat, akkor egy nagyon izgalmas és modern világ részesei lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!