Stumpf-Ritter Roxána

2019.11.14. 07:00

Királyválasztás Széchenyi módra!

Az erős iskolák a jó tanulókat keresik, a jó tanulók pedig az erős vezetőket. Azonban a fehérvári Széchenyi István szakgimnáziumban megtartott királyválasztáson a jelöltek nem a Szent István örökségét képviselő, keménykezű, merev uralkodókként mutatkoztak be.

SZFV.SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Királyi öröm 12.A módra Fotó: Göde Andrea

2019. november 6-án zajlott a hagyományosnak számító királyválasztás. Az idei évben hat 12.-es indult a királyi címért. A győztes és osztálya a dicsőség mellett a megszokottól eltérő tanórákat tarthat a többieknek a fordított napon. Valamint – ahogy azt néhány idősebb tanuló említette – a titulus magába foglalja az iskolatársak tiszteletét és a büszke, valamivel peckesebb járást.

A választás az iskola tornatermében zajlott. A jelöltek, osztályaik segítségével, kreatív ötletekkel álltak elő a bevonulást illetően, a jelenlevők figyelmét magukra vonva.

A negyedikként beérkező 12. E osztály sok szavazót megnyert azzal, hogy rengeteg cukorkát, csokit szórt a közönségnek. A 12. G-sek a Star Wars közismert zenéjével dobták fel a hangulatot, a 12. A pedig egy nyereményjátékkal kedveskedett.

Ezt követően a jelöltek a közönséghez szóltak. A tanulók és a tanárok hallhattak szórakoztató, lendületes és magabiztos beszédeket (bár a jelöltek többsége beismerte, hogy nem vitte túlzásba a felkészülést).

A királyi öröm 12. A módra éppen így nézett ki, mindenki boldog
volt ezen a napon
Fotó: Göde Andrea

 

Következő programként megtekinthettük a kampányvideókat, amelyek bár kicsit hosszúra, itt-ott elnyújtottra sikeredtek, de születtek fantáziadús és meghökkentően jó megoldások.

Végezetül a tanulók telefonjaik segítségével adhatták le az iskola honlapján a szavazataikat. A 12. A jócskán lehagyott mindenkit, így az ő jelöltjük, Fekete Norbert lett az új széchenyis király. Ez tanulsággal szolgálhat az alsóbb évfolyamok számára, hogy amikor ők indulnak majd az uralkodói címért, jusson eszükbe, a legtöbb tanuló szívét a nyereményjátékokon keresztül lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!