Seregélyes

2017.03.26. 11:16

Hangok a csöndben - Szarvas József színművész a versdélutánon

Nagy megtiszteltetés érte a Seregélyi Baptista Általános Iskolát, a múlt heti versdélutánnal az intézményben vette kezdetét az Örökségünk, Kaszás Attila idei rendezvénysorozata.

V. Varga József

– Járt közöttünk egy férfiember, nyomában költészettel – emelte ki az ünnepen Szarvas József színművész, a Nemzeti Színház tagja, Kiváló Művész. – Kaszás Attila színművészete Magyar Örökség-díjas. Igen, mert az a teremtő szellem, amely ily erővel tud jelen lenni napjainkban, sok-sok új ünnepet teremtve, szép magyar örökség.

Kaszás Attila alakját Szarvas József színművész idézte meg
Fotó: V. Varga József

Kaszás Attila alakját – halálának 10. évfordulóján – Szarvas József elevenítette fel a Hangok a csöndben... elnevezésű közös emlékezésen, verselésen. Verset mondtak diákok és szépkorúak, a vendég színművész, méltósággal emlékezett az iskola apraja, nagyja.

 

A falon, szemben a közönséggel, nagyméretű felirat hirdette Kaszás Attila üzenetét: Kaszás Attila (1960-2007) Hangok a csöndben... „Ma már meg kell harcolni a csöndért. Amikor az ember elfárad, betelik a jóléti társadalom által nyújtott mámorral, rájön, hogy tulajdonképpen minden zaj. Akkor fontossá válik a csönd."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!