Seregélyes

2016.11.24. 16:38

A kastélyról és a kacsákról

A nagyközség képviselő-testülete az utóbbi időben több sajtóorgánumban megjelent „kacsa hírrel” kapcsolatban közleményt adott ki.

Fejér Megyei Hírlap

„Településünket többször említik a helyi Zichy - Hadik kastély értékesítésével kapcsolatban. Ehhez a tranzakcióhoz azonban nincs sem gazdasági, sem politikai közünk" - írják a közleményben. Kifejtik továbbá, hogy a település ugyan élhetett volna elővásárlási jogával, de a szükséges tőke hiányában ettől elálltak. „Azt viszont nem tagadjuk, hogy már nagyon szeretnénk, ha a kastélynak végre valódi gazdája lenne, és nem pusztulna tovább a valaha szebb napokat látott épület és park. Egy felújított klasszicista kastély településünk éke, büszkesége lehetne. A Pharaon-Alfa Befektetési Kft. vezetőjét és társaságát 2015 őszén a szőlőhegyi szüreti mulatságon láttuk vendégül, köztük Ghait Pharaont is. Ammar M. A. Abu Namous-t, mint a kastélyt megvásárló cég vezetőjét hívtuk meg a rendezvényre. Tettük mindezt a jó kapcsolat kialakításának reményében, minden más hátsó szándék nélkül.

Nem feltételeztük és ma sem gondoljuk másként, hogy bármi beárnyékolhatná a Kft. és az önkormányzat kapcsolatát, hiszen a Kft. tudomásunk szerint a kastélyt teljesen szabályos és jogszerű körülmények között vásárolta meg még 2014-ben. A Pharaon-Alfa Befektetési Kft. a kialakuló jó kapcsolat jeleként 2015 decemberében 3 millió forint támogatást adott az Önkormányzatnak. Ebből az összegből a Kft. kérésének megfelelően vásároltuk a lakosság részére a pecsenyekacsákat, melyet a falu lakói örömmel fogadtak. Meggyőződésünk, hogy a fenti események kapcsán legjobb tudásunk és szándékunk szerint jártunk el, mindenkor szem előtt tartva a település érdekeit. Ghait Pharaonnal a szőlőhegyi találkozás kivételével semmilyen kapcsolatunk sem volt, és jelenleg sincs" - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!