Sárosd

2016.08.08. 11:42

Kapa-kupa, a második! Kantáros nadrág, kockás ing, gumicsizma és svájci sapka

Sárosd – A faluban második alkalommal rendezik meg két hét múlva a Kapa-kupa kapálógép ügyességi versenyt. Az országban ők az egyetlenek, ahol ebben a kategóriában bajnokot avatnak.

V. Varga József

– Ismét számosan részesei lehetnek a történelemnek, mert egy új kategóriában keressük azokat az adrenalin-vadászokat, akik bátorságukkal, ügyességükkel, vakmerőségükkel a jövő nagy bajnokai lehetnek, és példaképpé válhatnak – fogalmazta meg Sztupa Balázs, a rendezvény fő atyamestere.

Érdeklődéssel hallgattam, de komoly maradt, s hirtelen magam sem tudtam, szabad-e mosolyognom. Aztán elnevette magát.

– Persze a móka, a vidámság nem áll messze tőlünk – tette hozzá. – A tavalyi nagy siker hozta, hogy mindenképpen folytatnunk kell ezt az újkori hagyományt. Új helyszínen (a lovas pályán), új akadályokkal (futás nélkül), príma díjakkal, no meg sörrel, büfével, zenével, tánccal, jókedvvel és kacagással, reggeltől kifulladásig.

Már csak két hét! Íme a sárosdi Kapa-kupa kisvonat – balról jobbra Sztupa Balázs, Bognár Tibor, Bognár Bence és Lucai Dávid
Fotó: A szervezők

A nevezés lezárult: öt megye tizenöt településéről összesen huszonöten lépnek majd ringbe augusztus 20-án az egész napos kapálógépes próbán (egy női versenyző is beszáll a dilibe). A kötelező öltözet nem semmi: kantáros nadrág, kockás ing, gumicsizma, fejfedő (kalap, svájci sapka, sombrero, turbán, kucsma, babos kendő stb.).

– Ha fázós vagy, suba – jegyezte meg visszafogottan Balázs.

A regisztrációt követően 9 órától indulnak a futamok. A nagyérdeműt Lorán Barnabás (Trabarna) humorista (stand-up) szórakoztatja, sőt ő lesz a viadal házigazdája és kommentátora. Az eredményhirdetést 16 órára tervezik, díjazzák a dobogósokat, különdíjjal jutalmazzák a legszebb gép és a legdizájnosabb agráröltözet viselőjét. A ceremóniát követően aztán kezdetét veszi a hajnalig tartó hetedik Sárosdi zenésztalálkozó.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, rendezvényhű kisvonatot készítettek. Köszönettel tartoznak ebben Bognár Tibornak és a sok-sok szorgos kéznek, valamint ezen túl az esemény minden támogatójának, az önkénteseknek, a segítőknek.

Címkék#Sárosd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!