Sárosd

2013.09.03. 10:45

Kézműves találkozó Sárosdon, népzenével

Kézműves találkozót rendez a hét végén a Sárosdi Kézműves Egyesület a kézműves ház udvarán. Az érdeklődők gyöngyöt fűzhetnek, korongozhatnak, vesszőt, csuhét is fonhatnak.

V. Varga József

A tavalyi nyitányt követően második alkalommal rendezik meg a településen a Sárosdi Kézműves Találkozót. A kézműves egyesület a szomszédvárak - Hantos, Nagylók, Sárkeresztúr, Seregélyes és Szabadegyháza - kézműveseit is vendégül látja. A találkozó szeptember 7-én, szombaton 10 órakor veszi kezdetét a kézműves ház udvarán - tudtuk meg Takács Istvánné Erzsikétől, az egyesület elnökétől.

A besnyői Szironta csengettyű együttes is fellép a szombati kézműves találkozón - vezetőjük, Sólyom Balázs balról a második (Fotó: V. Varga József)



A látogatók voksolhatnak, kategóriától függetlenül átadják a közönség díját. A kiállítást és vásárt bemutatók színesítik, az érdeklődők megismerkedhetnek a különböző fortélyokkal, kipróbálhatják kreativitásukat, kézügyességüket - alkothatnak a maguk kedvére és mások örömére. A találkozóhoz dalos-zenés-táncos műsorszámok kapcsolódnak. Fellépnek népdalosok Nagylókról, Seregélyesről és Szabadegyházáról, néptáncosok Hantosról, Sárkeresztúrról és Seregélyesről, modern táncosok Seregélyesről. Bemutatják tudásukat a besnyői Szironta együttes csengettyűsei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!