Sárkeresztúr

2016.08.05. 15:07

Emléktábla-avató a Bella-háznál

Sárkeresztúr - Bella István verseit visszhangozták a falak a faluban pénteken, a költő emléktáblájának avatóján.

Bokros Judit

Egy éve kezdődött s pénteken zárult a Bella István emlékév, amelyet a költő születésének 75., halálának 10. évfordulója alkalmából szervezett több irodalmi csoport, valamint Sárkeresztúr és Fehérvár önkormányzata.

Bella István emléktábláját Deák Lajosné (balra) és Csutiné Turi Ibolya leplezte le a sárkeresztúri háznál (Fotó: Molnár Artúr)

Záró momentumként fölavatták  Kontur András szobrászművész alkotását, a Bella Istvánt ábrázoló emléktáblát. A mű annak a háznak a falára került, ahol a költő gyermek-és ifjúkorát töltötte. Az eseményt mások mellett megtisztelte jelenlétével Bella István özvegye, Zayzon Márta, fia, Bella Balázs és családja is. A polgármester, Csutiné Turi Ibolya köszöntője után Bakonyi István irodalomtörténész szólt, majd Bobory Zoltán szavalt el egy Bella-verset, avatóbeszédet  az Írószövetség elnöke, Szentmártoni János mondott.

Az emléktáblát a polgármester és Deák Lajosné fehérvári önkormányzati képviselő leplezték le. Az ünnepségen Cserta Balázs és Cserta Gábor zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!