Sárbogárd

2015.01.08. 13:50

Visszapillantó: ez volt az év

Sárbogárd - Színes volt a város elmúlt éve: 2014-ben történt: a múlt év városi eseményeiből csemegéztünk hónapról hónapra.

V. Varga József

Az előző évet 140 millió forintos pénzmaradvánnyal zárta a város tudtuk meg 2014 elején , de látni kellett azt is, hogy az összeg nagy részét a működtetés elviszi. Intézményeiket, a bölcsődét és a négy óvodát, biztonsággal tudják üzemeltetni, mindenben együttműködnek a tankerülettel. Újratervezés, ezt a címet viselte a városközpont megújítása projekt: 2013 végéig, 2014 tavaszáig befejeződött a településközpont rehabilitációja mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester. A beruházás pályázati támogatása 199,9 millió forintot tett ki. A Mozdulj a Városért Egyesület márciusban 4. alkalommal rendezte meg a bogárdi kolbásztöltő fesztivált, ami a remek hangulatúra sikerült.

Tíz megyéből 45-en (!) indultak a 19. Hintók versenyén. A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 2. fordulójában Fejér hajtói közül a helybéli Tóth Roxána szerepelt a legjobban. A Bogárdi színjátékos találkozót a Petőfi gimnázium öregdiákjainak egyesülete jegyezte májusban. A meghívó Leszkovszki Albin tanár úr, a magyarországi diákszínjátszás úttörőjének szavait idézte: Ne hagyjátok abba, gyerekek! A Sárbogárdi napok május végi, június eleji rendezvényfolyamából kiemelkedett a pörköltfőző fesztivál, melyen 43 csapat, 500 önkéntes szakáccsal és kuktával főzőcskézett. A Bogárd-Dal egyesület nagy sikerű kórushangversenyt rendezett, kiemelt érdeklődés kísérte a futballtornát.

A Sárhatvani Dalkör a kolbásztöltő fesztiválon balról Győriné Marika és Pluhár István

Csúcsra hangolt járgányokkal, hangnyomás-próbával, Majka & Curtis-koncerttel zúzott a nyáron az 5. autós tuningtalálkozó az Ifjúsági parkban. A testület augusztus 20-a alkalmából Sárbogárd Város Díszpolgára címet adományozott Tóth Gyula képzőművész, nyugalmazott pedagógusnak. A Város Szolgálatáért díjat Boros János katasztrófavédelmi megbízott vehette át, Bodoki György vállalkozót, a Vax Kézilabda Egyesület elnökét a Város Sportjáért díjjal tüntették ki. A gazdák új helyszínen, Sárszentmiklóson rendezték meg 5. szántóversenyüket Lajtos János vendéglátásában. Lófogatos ekében Raffai József győzött, a 3-as ágyeke kategóriában Koskáné Magyar Magdolna végzett az első helyen, ifjúsági különdíjat vehetett át ifjú Erlich Róbert, a 4-5-ös ágyekében Vass Csaba nem talált legyőzőre, a 3-as váltva forgató eke versenyszámban aranyérmes Szalai Antal, a 4-6-os váltva forgató ekével Kovács Róbert vitte el a pálmát.

Polgármesternek és önkormányzati képviselőnek választották októberben Sükösd Tamást. A testület tagjai, alpolgármester: Novák-Kovács Zsolt, képviselők: Aranyos Attila, Erős Ferenc, Ébl Zoltán, Érsek Enikő, Gerlai Zsolt, Juhász János, Nedoba Károly, Szilveszterné Nyuli Ilona, Tóth Béla. Polgárosodó kisvárosi jelleg, tanuszoda és sportcsarnok épül. Sokan a közérzetjavító intézkedéseket hiányolják jegyezte meg írásunkban a polgármester, de úgy tartja: előbb az alapinfrastruktúrát kell megteremteni. Tanuljunk meg járni, aztán szaladjunk tette hozzá.

Koskáné Magyar Magdolna, aki a kis ágyeke kategóriában győzött a szántóversenyen

A megyei amatőr néptáncegyüttesek 6. minősítő fesztiválját novemberben, a művelődési központban rendezték meg,. 10 formáció lépett színpadra. A szegény sorsú, futballszerető vajdasági kisfiú labdát és mezt kért karácsonyra. A focilabdát Arany Tamás, móri önkormányzati képviselő, korábbi játékvezető ajánlotta fel, a mezt a Videoton csapata. Utóbbit Németh János, az utánpótlás technikai vezetője adta át december elején Kovács István futónagykövetnek a Mészöly iskola 10. Mikulásfutásán.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!