Sárbogárd

2017.01.05. 16:55

Sorokban: városi visszapillantó

Sárbogárd - Emlékünnepségtől főútfelújításig Kétezertizenhatban történt: a múlt év városi eseményeiből csemegéztünk hónapról hónapra.

V. Varga József

A dél-mezőföldi települést 1986. január 6-án avatták várossá. Sárbogárd az elmúlt három évtizedben jelentős változásokon ment keresztül - hangsúlyozta Sükösd Tamás polgármester. A nyolcvanas éveket követően közjogilag ismét járási centrummá, Fejér megye déli részének közigazgatási, egészségügyi és oktatási központjává vált. A járás szabad vállalkozói zóna.

Megújult energetikailag a városháza, a művelődési központ színházterme, az óvoda pusztaegresi, sárszentmiklósi és töbörzsöki épülete, valamint a sportpálya öltözője. A támogatás mértéke elérte a 265 millió forintot.

A tanuszoda alapkőletétele - balról Varga Gábor, Boros Anita, Sükösd Tamás és Molnár Krisztián
Fotó: V. Varga József

Rétimajorban - Halországban - rendezték meg ismét a Sárbogárdi kolbásztöltő fesztivált. Táncosok szórakoztattak, kihirdették a gyermekrajzpályázat eredményét. A 18 csapatot felvonultató gasztronómiai viadalon Lajoskomárom gárdája vitte el a vándorserleget.

A nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretében épülő korszerű tanuszoda alapkövét április végén tették le a városban. A fejlesztés 474 millió forintból valósul meg, az építtető a Nemzeti Sportközpontok.

A 21. Hintók versenyével Sárbogárdon nyitották meg a szabadtéri kettesfogathajtó szezont, a megyei bajnokság nyitányán, akadályhajtásban negyvenhét startot indítottak.

Csúcsra hangolva! Tuning találkozó - immár a hetedik a sorban
Fotó: V. Varga József

A huszonötödik Sárbogárdi napok színes programjait május végére időzítették. Benépesült az Ifjúsági park, a hagyományos pörköltfőző versenyt íjászbemutató, pezsgő tánckavalkád, kispályás focitorna és számos könnyűzenei koncert követte. Fellépett Rúzsa Magdi, Kis Grófo és a Csík zenekar.

Ha július, akkor autóparádé! A Ride or Die Team immár a 7. Sárbogárdi tuning találkozót rendezte meg a nyáron. Volt ott minden, mi autós szem-szájnak ingere (járgány szépségverseny, szexi autómosás, streetfighter show és forró táncműsor).

Nemzeti ünnepünkön, a képviselő-testület posztumusz Sárbogárd Város Díszpolgára címet adományozott Németh Rudolf gimnáziumi tanárnak, a település első, szabadon választott polgármesterének.

Pörköltfőző verseny a Sárbogárdi napokon - a Tunkolda csapata

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára gazdaságfejlesztési konferencián vett részt Sárbogárdon Varga Gábor, a térség egyéni országgyűlési képviselője, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos meghívására.

Horváth Lajos még a kezében tarthatta utolsó kötetének javítópéldányát, de megjelenését már nem érhette meg. A szerző Gyalog megyünk, vagy Elvis Presley? című könyvét emlékesten mutatták be november végén a Madarász József Városi Könyvtárban.

A 63-as számú, Szekszárd-Székesfehérvár főút 58-as és 73-as kilométerszelvénye, azaz a Sárbogárd és Sárkeresztúr között zajló felújítási munkák értéke elérte a 1,37 milliárd forintot. A beruházás során 14,1 kilométeres szakaszon újult meg a főút.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!