Sárbogárd

2014.03.06. 07:45

A helyiek összefogtak, Sárit megműtik

Sárkeresztúr - Több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a sárkeresztúriak és a környéken élők. Sokan segítettek, hogy Szabó Sárit megműthessék Spanyolországban.

Miskei Anita

Vannak még csodák! Ezt bizonyították a Sárkeresztúron, Abán és a környéken élők, akik esélyt adtak Szabó Sárinak arra, hogy egy boldogabb, teljesebb életet élhessen. Szabó Sári egy ötéves, gyönyörű kislány, aki nem beteg - mondta édesanyja, Bori Mónika mosolyogva, energikusan. Sári egy mozgássérült kislány, aki segédeszközök nélkül állni, járni sem tud! De nem beteg! Korábban már megírtuk Sári történetét, a család küzdelmét, s azt, hogy mások segítségével, támogatásával talán eljuthat Spanyolországba.

- Gyűjtöttek az egyházak, a helyiek, az önkormányzat, Sári testvérének osztálytársai, mindenki, aki csak ismeri a Szabó családot. Tudjuk, hogy a spanyol műtét reményt adhat egy teljesebb életre - mesélte Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere.

Szabó Sára és édesanyja, Mónika elutazhat Spanyolországba (Fotó: Koppán Viktor) 

Elmondta, jótékonysági délutánt szerveztek Sári javára, melyre 60 -nál is több fellépő, s 250 -nél is több ember jött el. Zsúfolásig megtelt a kis művelődési ház, ahol Sári és édesanyja, Mónika hol nevetett, hol könnyeik csorogtak a meghatottságtól. De nem csak őket, a teremben mindenkit megérintett a kislány története, akaraterejét pedig csak csodálni lehetett.

Megérdemlik a segítséget - folytatta Csutiné - , hiszen Mónika minden közösségi rendezvényen részt vesz, segít, ahol csak tud. Rá mindig is számíthatott a közösség, s most ezt igyekeztünk viszonozni. Hihetetlen, de sikerült, összejött a pénz a műtétre, amit Ludányi Jánosné főszervezővel adtunk át a családnak. Korábban a repülőjegyek árát is megkapták. Nincs akadálya a spanyol útnak, s a műtétnek. Sokan adakoztak, volt, aki többször is. A családnak erőt ad, hogy így összefogott értük a közösség. Tudjuk, hatalmas út vár még erre a kislányra, s mi nagyon drukkolunk neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!