Sárbogárd

2013.12.05. 14:00

Nyitottak, a sárbogárdiak igényei szerint zajlik majd a felnőttképzés

Sárbogárd - Nincs nehezebb, mint egy életen át tanulni, fejleszteni képességeinket. Vagy mégis? Munkát találni talán nehezebb. Különösen, ha hosszú időre válik valaki állástalanná.

Miskei Anita

Sárbogárdon, s a térségben bizony nem ismeretlen fogalom a munkanélküliség. Hosszú ideje a megye szinte legrosszabb helyzetben lévő térsége az övék annak ellenére, hogy sokat tesznek a változásért. Mégis, a munkanélküliek, a regisztrált álláskeresők száma magas. Ezen szeretnének minden erővel és eszközzel változtatni a helyiek, az önkormányzat, s persze a munkaügyi központ kirendeltsége is. Pályázati forrásokat, támogatásokat is egyre többet ide vonz a város, remélve, ezt a helyiek életszínvonalának javítására fordíthatják. Ezt szolgálja az a Nyitott Tanulási Központ is, mely a József Attila Művelődési Központban kapott helyet.

Varga Gábor (b), Sükösd Tamás és Horváth István bízik a sikerben. Fotó: Miskei Anita

Sükösd Tamás polgármester kiemelte, a legfőbb cél, hogy az ide betérők gyakorlati segítséget kapjanak, mely által visszajuthatnak a munkaerő piacára.

Lénárd Gábor szakmai vezető elmondta, az itt induló programok a helyi igényekhez alkalmazkodnak épp úgy nyitva tartásban, mint a képzések típusában és formájában. Itt nem csak informatikai és idegennyelvi képzések folynak majd, hanem olyan felnőttképzések, amilyenekre csak szükség van ahhoz, hogy valaki megtarthassa az állását, vagy el tudjon helyezkedni.

Varga Gábor,  Cece polgármester hozzáfűzte, ezzel együtt szeretnék a szociálisan rászorulókat szolgálni, s a közösséget is fejleszteni. A mindennapi tanulásra, s az esetlegesen elavult tudás felfrissítésére lesz lehetőség.

Címkék#Sárbogárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!