Sárbogárd

2015.02.05. 19:15

Mackóhét a Zengő Óvodában

Sárbogárd - A néphiedelem szerint gyertyaszentelő boldogasszony ünnepén a medve kijön a barlangjából, és ha meglátja az árnyékát (szép, napos az idő), visszamegy aludni, mert újra hideg érkezik.

V. Varga József

A Katica csoportos Bernadett, Bence és Viki a kedvencekkel

A Zengő Óvodában mackókiállítással szeretnék elűzni a telet - tudtuk meg Huszárné Kovács Márta intézményvezetőtől. A Süni csoportosok nagy izgalommal készültek, a megnyitón Varga Katalin: Játékmackó című meséjét adták elő, majd a barlangban mindenki vidáman ugrált a mackós, dalos mondókára. Toldy Miklósné és Pálinkásné Horváth Erzsébet, a sünik óvónői lelkesen gyűjtötték a mackókat, és rendezték be az aulasarkot mindenki örömére. A kiállításon sok-sok mackó, medve látható: barna és jeges, anya és bocs, színes plüss és szalmával kitömött. A mackóhét nem jöhetett volna létre a szülők, a nagyszülők lelkes partnersége nélkül. A történelmi hűséghez hozzátartozik: hétfőn Sárbogárdon bizony sütött a Nap...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!