Sárbogárd

2014.09.02. 17:45

Hatalmas emlődaganata van az ebnek, amelyet már kukacok rágtak

Sárbogárd - A nyilvánosság segítségét kéri egy életveszélyesen megkínzott, majd magára hagyott kutya gazdájának felkutatásában a FEMA Állatmentő és Állatvédő Egyesület.

B. Kiss László

Sárbogárdról érkezett az egyesülethez a bejelentés, melynek nyomán egy magas kerítéssel körbevett, a vasúti sínek közelében fekvő telken egy rendkívül siralmas állapotban levő kutyát találtak a szervezet önkéntesei. Beszámolójuk szerint a kutya nyilvánvalóan nem önszántából ment be a területre, mivel a kerítés sehol nem volt sérülve. A kutyust ekkor már ellepték a legyek, a nyaka egyik oldalán pedig mintegy 10 centiméter felületen hiányzott a szőr. Ezt vélhetően a korábban a kikötésére használt eszköz okozhatta. Az eb alhasát két ököl nagyságú emlődaganat csúfítja. A szerencsétlen állatot a kerítés alatt ásott lyukon keresztül sikerült kiszabadítani.

A rövid lábú kutyusra borzalmas állapotban találtak rá a civilek Fotó: Fejér megyei állatmentők

A FEMA önkéntesei azonnal orvos hoz vitték, ahol megtörtént a kutya sebeinek ellátása. Ennek során több tucat légylárvát és csontkukacot kellett eltávolítani a négylábú testén levő nyílt sebből, melyet már kirágtak a kukacok derült ki az állatmentők beszámolójából. A kutya emlődaganatanak eltávolítása sebeinek gyógyulása, valamint fizikai megerősödését követően, körülbelül két hét múlva lesz esedékes. A műtéti költség előreláthatóan megközelíti majd a 30 ezer forintot, ezen összeget adományokból kívánja előteremteni az egyesület. A kutyát ideiglenesen olyan valaki fogadta be, aki ért a szakszerű ápoláshoz. Az egyesület most csak ismeretlen tettes ellen tehetett volna állatkínzás miatt feljelentést, ezért avval még várnak. Abban bíznak, hogy a nyilvánosság segítségével megtalálják a kutya tulajdonosát mondta el lapunknak az egyesület részéről József Anna,

A FEMA internetes felhívására számtalan jelentkező és kommentelő köztünk több olvasónk is felfigyelt. Érdemes tehát hírküldőnket használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!