Sárbogárd

2015.04.14. 15:58

Szegedi Kovács György volt a sárbogárdiak vendége hétfőn

A költészet napja alkalmából Szegedi Kovács György legújabb verseskötetével ismerkedhettek az érdeklődők.

Gál Sándor

A költészet napja alkalmából előadott verscsokrot követően a költő legújabb kötetéből amely az Enyhítő körülmények címet viseli kaphattunk ízelítőt. Ezt követően F. Dőry Magdolna, aki rendszeres szereplője a költő könyvbemutató rendezvényeinek, meleg szavakkal mutatta be az Istenes költő pályafutását. A méltatáson túl kérdések is elhangzottak a költővé válás útjával kapcsolatban. A Vörösmarty és Vajda János díjas Szegedi Kovács György mesélt pályafutásának egyes állomásairól.

Szegedi Kovács György, a költő vendég, középen F. Dőry Magdolna versmondó és Makkos Anna Ráhel

Elmondta, hogy pályája kezdetén novellákat írt, s később Bajor Nagy Ernő biztatására kezdett verseket írni. Számos folyóiratban jelentek és jelennek meg versei. Az Enyhítő körülmények a kilencedik kötete.

Az est további részében apa és leánya: Makkos Norbert és Makkos Anna Ráhel tolmácsolásával hallhattunk további verseket, részben a költő korábban kiadott kötetéből. A két amatőr előadó nem először működött közre Szegedi Kovács György költői estjén.

Az estet lezáró dedikálás előtt a vendég mintegy zárásként készülő kötete egyik versét adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!