Sárbogárd

2013.04.18. 06:33

Kik hozzád menekszünk

Alsószentiván - Lélekemelő zarándoklat - mondják a hívők. Édes Szűzanyánk méltóságra és felelősségre tanít bennünket - teszik hozzá.

V. Varga József

A Fatimai Szűzanya szobrának másolata 1950 végén érkezett meg Lisszabonból hazánkba, Alsószentivánon december 30-án Shvoy Lajos székesfehérvári megyés püspök szentelte fel. A Szűzanya fatimai megjelenéséről 1951. május 13-án emlékeztek meg először ünnepélyesen a dél-mezőföldi településen.

Spányi Antal megyés püspök minden évben misézik Alsószentivánon

A falu, a Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelye azóta zarándokhely: májustól októberig minden hónap 13-án búcsújáróhely a katolikus templom. Zarándokok sokasága jön, hogy köszöntsék a Szent Szüzet, kérjék közbenjárást, és hálát adjanak neki. Felfordult korunkban a békességes ember igazi ajándék - visszhangoznak fülemben Spányi Antal megyés püspök szavai, aki minden évben szabadtéri szentmisét celebrál a templom kertjében. A hit a szívünkben, lelkünkben él - a Szűzanya meghallgat bennünket.

Dicsőség, dicséret, áldás és magasztalás a Fatimai Szűzanyának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!