Sárbogárd

2014.08.13. 14:26

Képzelt tűzhöz vonultak

Sárbogárd, Dég – A készenlétnek fontos eleme a gyakorlás, különösen akkor, ha gyorsan, gyakorlatilag pillanatok alatt kell helyes döntést hozni.

Klecska Ernő

Ilyen események az ipari létesítményekben bekövetkező káresetek is.

A sárbogárdi hivatásos tűzoltók mindhárom szolgálati csoportja ellenőrző gyakorlaton vett részt augusztus 11-12-13-án Dégen, egy fatelepen. A részletekről Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, a megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatott.A feltételezett tűzeset a fűrészportároló silóban keletkezett egy technológiai meghibásodás miatt. A tüzet a dolgozók nem tudták eloltani, de áramtalanítottak. Személyi sérülésről a bejelentőnek nem volt tudomása. A riasztást követően a sárbogárdiak három gépjárművel, köztük egy vízszállítóval vonultak ki. A létesítményről és a technológiáról kapott helyszíni információk alapján a tűzoltás vezetője azonnal elrendelte a „személykeresést”, a környező épületek vízsugárral történő védelmét, s azonal megszervezte az égő fűrészpor oltását, a siló kiürítését.Az üzem területén – működéséből és a felhasznált alapanyagokból adódóan – jelentős mennyiségű éghető anyag található. A tűzesetek elkerülésének fontos eleme a tűzmegelőzéshez kapcsolódó létesítési és használati szabályok betartása, a beavatkozásnál a pontos helyismeret, s a begyakorlott mozdulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!