Sárbogárd

2014.10.09. 13:40

Ismét barázdát szántottak a gazdák

Sárbogárd – A gazdák az idén új helyszínen, Sárszentmiklóson rendezték meg ötödik szántóversenyüket Lajtos János vendéglátásában.

V. Varga József

A traktorkaraván az Ifjúsági parktól indult a verseny színhelyére, ahol az egybegyűlteket Pluhár István, a gazdakör korelnöke köszöntötte. Az ekéket Tamás Huba erdélyi, homoródkarácsonyfalvi plébános áldotta meg.

A Sárbogárdi Gazdák Baráti Köre a gazdatársadalom szép hagyományát folytatja – mondta el lapunknak Lajtos János. Öt éve határozták el, hogy új életre keltik a Sárréten a közösségteremtő földműves ünnepek sorában ezt a nemes megmérettetést. Őrzik múltjukat, tisztelik, becsülik elődeik fáradozását és a maiak munkáját.

A szántóversenyre az idén ötvenhárman neveztek. A viadal a nyitó barázda meghúzásával kezdődött, s azután egyre csak forogtak a traktorok és az ekék, tették a dolgukat a gazdák. Az attrakció a látványos egybeszántással fejeződött be a nézőközönség tapsa kíséretében.

Lófogatos ekében Raffai József győzött, a második Nagy Gergely, a harmadik Horváth György lett. Különdíjas Forster József és Mező Zsolt. A 3-as ágyeke kategóriában Koskáné Magyar Magdolna végzett az első helyen, megelőzve Szakács Istvánt és Holló Sándort. Ifjúsági különdíjat vehetett át ifjú Erlich Róbert. A 4-5-ös ágyekében Vass Csaba nem talált legyőzőre, őt követte a képzeletbeli dobogón Benedek István és Németh Róbert. A 3-as váltva forgató eke versenyszámban aranyérmes Szalai Antal, az ezüst ifjú Bodoki Györgynek, a bronz Vámosi Gábornak jutott. A 4-6-os váltva forgató ekével Kovács Róbert vitte el a pálmát Pusztahegyi János és ifjú Dala Lajos elől.

A színes kísérőprogramban fellépett a Sárbogárdi Fúvószenekar, a Huszics Vendel Kórus, a Black Horse Country Club, a Nagylóki Bakakórus és a Sárréti Csókavirág Népi Együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!