Sárbogárd

2017.04.21. 19:30

Hittel őrzik a zászlót a sárbogárdi nyugdíjas rendőrök

Az egyesületi zászlót Streng Ferenc nyugállományú rendőr alezredes, háromszoros ENSZ-veterán őrizte az ünnepségen.

V. Varga József

A Rendőr és Határőr Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetsége, az országban elsőként, egyesületi zászlót adományozott a Sárbogárdi Nyugdíjas Rendőr Egyesület részére. Az ünnepélyes átadást, rendőrségi díszőrséggel, tegnap délután tartották a Hősök terén, a városháza előtt. Az adománylevél tanúsága szerint az országos szövetség a sárbogárdi egyesület megalakulásának 10. évfordulójára adományozta az egyesületi zászlót a közösségnek.

Ünnepélyes zászlóátadás: Horváth Ferenc (b), Havasi Zoltán és Streng Ferenc
Fotó: V. Varga József

Elismerve az egyesület célkitűzéseinek megvalósítása érdekében kifejtett munkáját, és eredményeit a nyugdíjas rendőrök és aktív állomány közötti kapcsolat ápolásában, a tisztesség és becsület, valamint hazánk és Sárbogárd fegyveres testületi hagyományainak őrzésében. Az egyesületi zászlót Havasi Zoltán rendőr dandártábornok, az országos szövetség elnöke adta át Horváth Ferenc nyugállományú rendőr alezredesnek, a sárbogárdi egyesület elnökének. Ezt követően a zászlóra hét szervezet, intézmény, egyesület képviselője hozta el szalagját, melyeket az adományozók nevében Siák Zsuzsanna nyugállományú rendőr őrnagy, zászlóanya kötött fel a lobogóra. Az egyesületi zászlót Mészáros János katolikus plébános, címzetes apát áldotta meg és szentelte fel. Az állófogadáson pohárköszöntőt mondott Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!