Sárbogárd

2017.01.26. 13:11

Hatvanéves osztálytalálkozó Igaron

Igar – Hatvanéves osztálytalálkozóját tartotta az Igari Általános Iskola 1955-1956-os tanévben végzett osztálya a településen. Emlékeket idéztek, beszélgettek.

V. Varga József

A tizenhét fős egykori osztályból kilencen voltak jelen a 60 éves osztálytalálkozón: Pintér Istvánné Bencze Irén, Horváth Ferencné Hárs Julianna, Iván Jánosné Kiss Eszter, Molnár Ferenc, Szabó Jánosné Pintér Katalin, Rózsa Sándor, Szabó Lászlóné Szabó Ibolya, Varga István és Varga László. Ketten betegség miatt maradtak távol.

Tanítóik, tanáraik – Zsírosné Nagy Mária, Zsíros Benő, Bajnok Lujza, Dobos Márta – és hat osztálytársuk már eltávoztak e földi létből, rájuk mécsesek gyújtásával és néma főhajtással emlékeztek.

Egykori igari diákok a hatvanéves osztálytalálkozón

Fotó: Rózsa Sándor

Az öreg diákok a jó hangulatú találkozón felidézték a közösen eltöltött nyolc év emlékét: az iskola küszöbének átlépésétől az utolsó tanévzáróig – számolt be az együttlétről az egyik osztálytárs, Varga István, a mezőszilasi Németh László Általános Iskola nyugalmazott igazgatója.

Majd az eltelt hatvan esztendő emlékei következtek: a családról, gyerekekről, unokákról, dédunokáról, munkahelyről, barátokról. Azután a nyugdíjba vonulás, a nyugdíjas évek egyáltalán nem unalmas, ráérős évei. Mindenki talált magának elfoglaltságot, segítve a gyerekeket, unokákat, gondozni a kertet vagy éppen erejükhöz mérten  részt vállalni a településük közösség életében.

Köszönet a két főszervezőnek, Irénkének és Ibolyának, jó volt találkozni, beszélgetni, emlékeket idézni, kellemes volt a helyszín, figyelmes, udvarias  a kiszolgálás – emelte ki Varga István. Azzal búcsúztak egymástól, ha megadatik, akkor „jövőre veletek ugyanitt ”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!